Leerlingen kunnen zich tijdens de markt oriënteren.
Leerlingen kunnen zich tijdens de markt oriënteren.

Opleidingenmarkt op Altena College

Algemeen 279 keer gelezen

SLEEUWIJK • Je oriënteren op vervolgopleidingen op een school in je eigen regio? Dat kan op het Altena College in Sleeuwijk.

Op dinsdag 5 november is iedereen van 19:00 uur tot 21:30 uur van harte welkom op de opleidingenmarkt aan de Rijksstraatweg 153 in Sleeuwijk. De markt biedt een ruime keus aan opleidingen op mbo, hbo en wo-niveau.

De voorlichters van elf mbo- en elf hbo/wo-scholen en -instanties staan klaar om bezoekers alles te vertellen over de opleidingen die zij te bieden hebben. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van zo'n tien bedrijven uit de regio.

Zij zijn er om de leerlingen te laten zien welke beroepen je kunt uitoefenen met bepaalde opleidingen. Misschien kunnen scholieren deze avond meteen proberen een stage of bijbaantje te regelen.

Specifiek
Leerlingen uit de klassen 3 en 4 mavo, 3 en 4 havo, 4 en 5 atheneum van het Altena College en vierdejaarsleerlingen van De Schans hebben zich kunnen inschrijven voor specifieke voorlichtingsrondes van opleidingen. Zij hadden een keuzeaanbod uit 22 mbo-opleidingen en 34 hbo/wo-opleidingen.

"Mbo-, hbo en wo-opleidingen zitten heel anders in elkaar dan de middelbare school", stelt het Altena College. "Dit maakt een bezoekje aan de opleidingenmarkt op het Altena College zowel voor ouders en verzorgers als leerlingen zeer de moeite waard."

http://www.altenacollege.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden