Koningsdag in de feesttent aan de Werkina in Werkendam.
Koningsdag in de feesttent aan de Werkina in Werkendam. archieffoto: Jan Noorlandt

'Feesttent Werkendam zou naar ijsbaan kunnen'

Algemeen 620 keer gelezen

WERKENDAM • Het terrein nabij de ijsbaan aan de Lange Wiep in Werkendam zou een goede nieuwe locatie zijn voor de feesttent en de jaarlijkse kermis.

Dat oppert Anne-Marie Groeneveld, voorzitter van de Oranjevereniging in Werkendam, verantwoordelijk voor de organisatie van de festiviteiten rondom Koningsdag.

Aanvullende voorwaarde is dan wel dat het terrein verhard wordt, zodat bij het opzetten van de tent niets kapot gereden wordt en zodat de kermis zonder problemen kan worden opgetuigd.

Eerder schaatsen
Tegelijkertijd ziet Groeneveld voordelen voor andere verenigingen in Werkendam. "IJsclub Olympia zou in de winter het terrein onder water kunnen zetten, dan kan er eerder geschaatst worden", zegt ze. "Voor Kozakken Boys zou het een mooie extra parkeergelegenheid zijn. En als het timmerdorp hier in Werkendam weer terugkeert, kan de organisatie ook op het terrein terecht."

Met haar suggestie loopt Groeneveld vooruit op het overleg dat de Oranjevereniging over enkele weken heeft met de gemeente.

Supermarkt Aldi mag van het college namelijk verhuizen naar het grasveld aan de Werkina, de plek die sinds jaar en dag onderdak biedt aan de feesttent en de kermis en aan verschillende andere evenementen in het dorp. "In de afgelopen jaren zijn diverse andere locaties onderzocht, maar deze bleken allemaal niet geschikt", aldus het college over de keuze voor de nieuwe plek voor de supermarkt.

Vier woningen
Op de huidige locatie van de Alid aan de Floreffestraat 26 komt ruimte voor maximaal vier woningen. Ook het basketbalveldje aan de Werkina krijgt een nieuw plekje aan de Floreffestraat.

De gemeente gaat in gesprek met de Oranjevereniging om samen naar een nieuwe locatie zoeken. "Als het aan ons ligt blijven we zitten waar we zitten, want de Werkina is een prima plek. Maar als we dan toch plaats moeten maken, dan maar meteen naar een goede locatie", zegt Groeneveld. Ze heeft er goede hoop op dat de Oranjevereniging en de gemeente er samen wel uitkomen. "De vraag is ook waar de gemeente mee komt. We gaan het zien."

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 8 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 10 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden