Afbeelding

SKV pakt overwinning

Sport 210 keer gelezen

SLEEUWIJK • Ruime cijfers voor SKV zaterdag tegen rodelantaarndrager Oranje Zwart uit Mijnsheerenland.

De Sleeuwijkers boekten in het uitduel een 12-21 overwinning. SKV begon voortvarend en pakte snel een 0-3 voorsprong. Veel kansen werden gecreëerd uit de lange aanvallen die er werden gespeeld.

Af en toe een speldenprik van de thuisploeg. Zo ook de 1-3 uit een afstandsschot. Esther Vink was scherp deze middag en scoorde direct in de volgende aanval haar tweede en derde doelpunt al. Toch bleef Oranje Zwart ook scoren. Het veldspel van de ploeg uit Mijnsheerenland was niet echt vloeiend te noemen, maar de afronding was behoorlijk. Zo konden ze in het spoor van SKV blijven en aanhaken.

Rustig
De Sleeuwijkse korfballers bleven rustig en combineerden verder naar een 9-11 ruststand. Oranje Zwart scoorde direct na rust nog uit een afstandsshot, maar daarna was het zuivere schot verdwenen en liep SKV uit naar een ruime voorsprong.

Vooral Joost de Jong en Esther Vink kregen veel ruimte om de kansen af te ronden. Meerdere fouten van Oranje Zwart werden afgestraft. De verdedigende druk van de thuisploeg was te minimaal. Bij de stand van 12-20 kon de meegereisde reserve Aartje van der Zouwen zelfs haar debuut maken in het eerst van SKV. Ze forceerde zelfs nog een strafworp die vakkundig werd afgerond.

Dit weekend wacht in Sleeuwijk 't Capproen uit Hellevoetsluis. Aanvang: 15:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden