Afbeelding

Bijeenkomst Grip op Water in De Koppelpaarden

Algemeen 294 keer gelezen

DUSSEN • Burgerplatform Grip op Water houdt dinsdag 1 oktober een bijeenkomst in De Koppelpaarden in Dussen om terug te blikken op het burgerplatform. Ook wordt de uitslag van de publieksenquête vijf jaar na dato bekendgemaakt.

Bijna drie jaar geleden zijn de eerste bijeenkomsten gehouden van Grip op Water: één van de zes burgerplatforms van het Europese project Ground Truth. Aanleiding was de wateroverlast in 2014 en 2015 in Altena.

Iedereen die betrokken is of was bij Grip op Water is welkom in De Koppelpaarden. Ook anderen die geïnteresseerd zijn in het thema water en mee willen denken over voorkomen van wateroverlast, watertekort of waterkwaliteit zijn welkom.

Tijdens de bijeenkomst op 1 oktober wordt de uitslag van de publieksenquête '5 jaar na dato', die de afgelopen tijd online heeft gestaan, gepresenteerd. Ook de toekomst van Grip op Water, mogelijk onder de vleugels van de Agrarische Natuurvereniging Altena Biesbosch, komt aan bod.  Ook de actuele kaarten van Grip op Water Altena (te zien op de website) worden getoond. 

Klimaatverandering
Andere locaties van het Europese project  Groud Truth 2.0 zijn in  Spanje, België, Zweden, Kenia en Zambia. In alle landen was het doel om burgers, beleidsmakers en wetenschappers bij
elkaar te brengen rond thema's van klimaatverandering.

Voor Grip op Water was het thema wateroverlast. Meetcampagnes in België gingen om de luchtkwaliteit; Zweden koos voor waterkwaliteit. In Spanje ging het om klimaatverandering, in Zambia om ontbossing en in Kenia om grondgebruik. Inmiddels is het project GroundTruth2.0 bijna afgelopen; na dit jaar zal Grip op Water op eigen benen verder gaan. 

Donderdag 3 oktober is de 'congresdag' van GroundTruth2.0 in Delft, daar laten alle zes de locaties, waaronder Grip op Water,  zien wat in drie jaar bereikt is en worden de voors en tegens van de GroundTruth2.0-methodiek besproken. 

http://www.altena.gripopwater.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 21 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 23 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden