Afbeelding
Foto: Kees Siroo

Twee podiumplaatsen voor Renzo van Emmerik

Sport 174 keer gelezen

MEEUWEN • Tijdens de twee ONK SuperCup 1000 wedstrijden afgelopen weekend op het Duitse circuit van Oschersleben heeft Renzo van Emmerik in beide races een derde plaats behaald. Desondanks was de Meeuwense coureur niet tevreden.

"We hebben met het hele Rent A SuperBike Team hard gewerkt. De vooruitgang die dit seizoen is geboekt konden we op vrijdag tijdens de kwalificaties omzetten in een nieuw pr op het circuit van Oschersleben en een mooie tweede startplaats. Dat was voor mij de eerste keer op die plek."

Primeur
De BMW-coureur uit Meeuwen had een prima start die middag in race 1 en in de eerste ronde kon de hij zelfs de leiding overnemen. Een primeur in een ONK-race voor Van Emmerik.

Nadat hij de koppositie had moeten afstaan kon hij tot driekwart van de race goed in het spoor van de leider blijven maar door wat eigen foutjes en de vele achterblijvers verloor hij de aansluiting en ook net zijn tweede plek. Tevreden met het podium, maar zelf vond hij dat er meer in had gezeten.

Ook zijn start in race 2 was prima en na de eerste ronde kwam hij als derde door.

Van Emmerik: "Ik wilde heel graag meedoen voor de winst maar ik kon het tempo van de eerste twee niet volgen en ik had moeite om mijn ritme te behouden. Ondanks de derde plaats op de finish was ik niet blij met mijn race. Het team had hard gewerkt, maar ik kon het voor mijn gevoel niet afmaken op de baan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Twintig weken wandelen in eigen buurt onder professionele begeleiding: het kan in Altena Nieuws 19 apr, 11:52
• Pontje Steur.
24e vaarseizoen van Pontje Steur gaat van start op Koningsdag Nieuws 19 apr, 11:49
Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 19 apr, 11:43

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden