Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Stockfoto123RF

Politiek kiest voor RTV Altena

  •   998 keer gelezen

ALMKERK • Een ruime meerderheid van de gemeenteraadsleden heeft dinsdagavond haar voorkeur uitgesproken voor RTV Altena als nieuwe omroep voor de gemeente Altena.

Twintig raadsleden kozen voor de omroep uit Hank, tien voor de Aalburgse Omroep Stichting. Zoals vooraf al bekend was geworden, stemde raadslid John Bakker van AltenaLokaal niet mee, omdat hij familiebanden heeft binnen RTV Altena.

Van VVD en SGP was al snel duidelijk dat ze voor RTV Altena zouden kiezen; Pauline van den Tol van Burgerstem Altena sprak haar voorkeur uit voor in haar ogen de keuze van het volk: de Aalburgse Omroep Stichting.

Shah Sheikkariem van AltenaLokaal had aan het begin van de raadsvergadering namens zijn partij een lijst met tien punten gepresenteerd, waarop zijn fractie haar keuze - in dit geval voor de Aalburgse Omroep Stichting - had gebaseerd. Tijdens de stemmingsronde bleek echter dat partijgenoot Jasper Berm toch de kant van RTV Altena koos.

Verdeeld
Ook ChristenUnie, Progressief Altena en CDA stemden verdeeld. Wijnand van der Hoeven en Marjan van der Meij - Schouten (CU), Rieka Verbeek en Kees de Waal (Progressief Altena) en Arno Bouman (CDA) kozen uiteindelijk de kant van de Aalburgse Omroep Stichting.

Kort na de stemming beëindigde burgemeester Marcel Fränzel de vergadering en steeg er gejuich op van de publieke tribune, waar bestuur en vrijwilligers van RTV Altena elkaar feliciteerden. 

Teleurgesteld
De Aalburgse Omroep Stichting zegt in een eerste reactie teleurgesteld te zijn in het oordeel van de politiek.

"Wij zijn teleurgesteld in het feit dat de gemeenteraad niet in staat is geweest om ons op de juiste waarde te schatten. Wij kunnen ons niet vinden in de argumentatie, waarop de gemeente uiteindelijk een andere keuze heeft gemaakt. Echter is onze hoop nog niet verloren. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat het Commissariaat voor de Media dit advies zal overwegen en hierin ook de toekomstplannen voor de streekomroep mee zal laten wegen in combinatie met onze achterban."

De Aalburgse Omroep Stichting is ervan overtuigd dat het Commissariaat voor de Media de omroep wel 'op de juiste waarde weet te schatten'.

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }