Het hotel aan de Molenstraat in Woudrichem.
Het hotel aan de Molenstraat in Woudrichem.

Hotel Woudrichem wordt weer een 'prachtig pand'

  •   keer gelezen

WOUDRICHEM • Nieuwe eigenaars Tony Vos en Joost de Kok hebben grootse plannen voor het al jaren leegstaande hotel aan de Molenstraat in Woudrichem.

"We gaan er weer een prachtig pand van maken, waar de hele buurt blij mee is en trots op kan zijn", vertelt Vos. "We gaan het hotel aan de buitenkant helemaal opknappen en in originele staat terugbrengen. De uitstraling wordt weer als vanouds."  

Hotel-restaurant
De plannen van de Andelnaar en zijn compagnon uit Wijk en Aalburg zijn nog niet helemaal uitgewerkt, omdat het tweetal pas aan het einde van deze maand officieel de sleutel krijgt. "Het wordt waarschijnlijk weer een hotel-restaurant", benadrukt Vos.

Eerder was daar onduidelijkheid over, want volgens geruchten zouden er mogelijk arbeidsmigranten in het pand gevestigd worden. Maar dat is met de plannen voor de Woudrichemse vesting zeker niet aan de orde, zeggen Vos en De Kok.

De twee hebben daarover inmiddels gesproken met de gemeente en met buurtbewoners. "Nu daar duidelijkheid over is, is de kou uit de lucht. Dit plan is mooi en positief voor Woudrichem", klinkt het nog maar eens.

Om dat te onderstrepen wijst Vos ook op de zwaluwnesten onder de dakgoot van het vroegere postkantoor. Na overleg met Altenatuur wordt tijdens de werkzaamheden rekening gehouden met de vogels.

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten