Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
• De drie scoutinggroepen hielden zaterdag een Altenadag.
• De drie scoutinggroepen hielden zaterdag een Altenadag. (Foto: Jan Noorlandt)

Drie scoutinggroepen presenteren zich tijdens Altenadag

  •   keer gelezen

HANK • De nieuwe gemeente Altena herbergt drie scoutinggroepen met gezamenlijk zo'n 450 leden. Om aan de politiek te laten zien wat die allemaal doen en om nader met elkaar kennis te maken, hielden de groepen zaterdag een Altenadag.

Scouting Altenagroep te Sleeuwijk, Scouting Loevestein te Woudrichem en Scouting Hank hadden het idee opgevat om zich gezamenlijk aan de politiek en gemeenteraad van Altena te presenteren. In jachthaven Vissershang, de locatie van Scouting Hank, was er zaterdagmiddag van alles te doen voor de scouts.

Doel van deze dag was om de scoutingverenigingen met elkaar kennis te laten maken en om in de toekomst mogelijk gezamenlijke activiteiten te organiseren. Daarnaast hebben de scoutinggroepen de politiek van de nieuwe gemeente Altena laten zien wat zij als scouts aan de inwoners van deze gemeente te bieden hebben.

Per speltak (bevers, welpen en scouts) was er een activiteit. De bevers deden een speurtocht door de griend, de welpen verschillende spellen waaronder een stormbaan en broodjes bakken, en de scouts liepen een Nike-tocht lopen door de Aakvlaai.  

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }