Een artist impression van het nieuwe pand van Brabantse Land.
Een artist impression van het nieuwe pand van Brabantse Land.

Brabantse Land verhuist naar Giessen

Algemeen 3.165 keer gelezen

GIESSEN-RIJSWIJK • Brabantse Land verhuist naar de oude locatie van de bibliotheek in Giessen en is straks, na een grootschalige verbouwing, van alle markten thuis.

Brabantse Land gaat aan het Jagerspad in Giessen verder met het partycentrum en gaat uitbreiden met een cafetaria en een brasserie, die van woensdag tot en met zondag geopend zijn voor lunch, diner en borrel, vertelt Marcel Munters, eigenaar van Brabantse Land. "Het restaurant wordt heel toegankelijk. Mensen kunnen hier terecht voor een lekkere biefstuk of zalm, maar ook voor een sateetje of een hamburger."

's Avonds wordt de muziek in de brasserie wat vlotter en kan iedereen in een 'loungeachtige setting' een drankje komen doen en de avond voortzetten. "Brabantse Land is straks van alle markten thuis", stelt Munters enthousiast.

Voor de vrijkomende locatie aan de Vijfmorgen in Rijswijk staan overigens woningen gepland, maar daarmee wordt pas daadwerkelijk begonnen als het laatste feest daar gehouden is, vervolgt hij. "Ik heb voor de komende tijd al trouwerijen en andere feesten verkocht. Die mensen hoeven zich geen zorgen te maken."

De verhuizing en de uitbreiding betekenen een flinke stap voor Munters, die zes en een half jaar geleden het partycentrum in Rijswijk overnam. Zo'n anderhalf jaar werd er gewerkt aan de nieuwe plannen en inmiddels is de verbouwing van het oude bibliotheekpand in Giessen gestart. Het project wordt uitgevoerd door projectontwikkelaar Anné Swart. "Je kent het gebouw straks niet meer terug", zegt Munters. "Alleen een paar muren en funderingen blijven intact en het gebouw wordt twee en een half keer zo groot. Dat moet ook wel, aangezien we dus ook uitbreiden met een cafetaria en restaurant-gedeelte."

Marktonderzoek
De behoefte aan een dergelijke onderneming is groot in Giessen en Rijswijk en omliggende dorpen, blijkt uit marktonderzoek. "Je hebt niet zoveel locaties in de buurt waar je kan lunchen en ook de ondernemers op het bedrijventerrein hebben enthousiast gereageerd. Zij zien wel wat in bedrijfslunches." Brabantse Land verzorgt nu al de catering in het bedrijfsrestaurant van Hak. Ook wijst Munters erop dat op zondag weinig andere horeca geopend zijn in Altena.

Nu hij eindelijk met zijn plannen naar buiten kan, krijgt hij ontzettend veel positieve reacties. "We hebben er heel veel zin in. We zijn ons team aan het klaarstomen om ook op de nieuwe locatie weer met veel plezier feesten te verzorgen. Het wordt een mooie locatie voor heel Altena." De opening van het nieuwe Brabantse Land staat voorlopig gepland voor 1 november.

Tom Oostra

Tom Oostra

Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden