Lot streekomroepen nu in handen van gemeenteraad

  •   336 keer gelezen

ALTENA • RTV Altena en de Aalburgse Omroep Stichting komen niet tot een nauwere samenwerking.

Dat blijkt uit een gesprek dat de voorzitters van de streekomroepen vorige week met wethouder Matthijs van Oosten hebben gehad. Ook popupgroep Altena FM was bij het eerste gedeelte van het gesprek aanwezig.

Na een week bedenktijd en overleg met hun besturen hebben RTV Altena en de Aalburgse Omroep Stichting geconcludeerd dat het vertrouwen ontbreekt om te fuseren tot één regionale omroep voor de gemeente Altena, laat een gemeentewoordvoerder weten. Pogingen om beide omroepen bij elkaar te brengen hebben tot eind vorig jaar ook al niets opgeleverd.

Wethouder Van Oosten is teleurgesteld over de uitkomst van het overleg van vorige week. "Jammer, ik had natuurlijk gehoopt op een goed samengaan van RTV Altena en de Aalburgse Omroep Stichting."

Advies
Het lot van de omroepen ligt nu in de handen van de gemeenteraadsleden, die voor de zomer met een advies richting het Commissariaat voor de Media moeten komen. Daarvoor wordt een programma van eisen opgesteld. 

Tot en met 2018 is Stichting RTV Altena aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Werkendam en Woudrichem. De Aalburgse Omroep Stichting is aangewezen voor de gemeenten Aalburg en Zaltbommel. Het commissariaat wijst uiteindelijk, overeenkomstig met de Mediawet, één omroep per gemeente aan.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }