Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Diane Duizer en Annemarie Verdoorn.
Diane Duizer en Annemarie Verdoorn.

Teams nog altijd welkom bij Samenloop voor Hoop

  •   356 keer gelezen

RIJSWIJK • De organisatie van de Samenloop voor Hoop mikt op ruim 50 deelnemende teams. De teller staat nu op 45.

En als er twee mensen het belang van nóg meer teams willen benadrukken, dan zijn het Diane Duizer uit Rijswijk en Annemarie Verdoorn uit Werkendam wel. Annemarie liep in 2016 al mee met de eerste editie van de Samenloop voor Hoop in Altena. In 2009 kreeg ze leukemie en nadat ze schoon was verklaard wilde ze graag nog eens naar de Alpe d'Huez voor KWF Kankerbestrijding.

"Maar daar moet je best wel wat tijd en geld voor vrijmaken, dus dat is er nog niet van gekomen", vertelt ze lachend. "Toen ik hoorde van de Samenloop voor Hoop in Altena heb ik geen moment getwijfeld en meteen meegedaan. Het was heel erg gaaf. Er hing een bijzondere sfeer en het is mooi om te zien dat alle deelnemers voor hetzelfde doel aan het wandelen zijn."

Meer geld nodig
Diane deed bij de eerste editie nog niet mee, maar was wel op het wandelterrein in Rijswijk te vinden. In 2017 werd bij haar borstkanker geconstateerd. "En dat maakt dat je heel goed beseft dat er meer geld voor kankeronderzoek nodig is. Als je zelf ziek wordt, komt kanker heel dichtbij en dan twijfel je niet meer om mee te doen met de Samenloop voor Hoop."

Het werven van wandelaars gaat de familie Duizer inmiddels zo goed af, dat ook dochter Emily een team in het leven geroepen heeft. "Een old en een young generation-team", legt Diane uit. "Bestaande uit iedereen die mij tijdens mijn ziekte bijgestaan heeft."

In de aanloop naar 28 en 29 juni is de organisatie van de Samenloop voor Hoop nog op zoek naar een tiental teams. Natuurlijk, je moet wel een beetje moeite doen om een mooie groep wandelaars bij elkaar te zoeken, maar er staat ook wat tegenover, zeggen Diane en Annemarie. "De Samenloop voor Hoop is een hele rijke ervaring, of je nu ziek bent geweest of niet. En het is emotioneel, maar ook heel gezellig. Je hoeft daar echt niet alleen maar rond te lopen en verdrietig te zijn."

Het is de saamhorigheid, het gevoel je samen met anderen in te zetten voor een goed doel, beschrijft Annemarie. "Als ik er alleen al aan denk krijg ik kippenvel."

http://www.samenloopvoorhoop.nl/altena

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }