ACKC verslaat koploper Tiel'72

Sport 286 keer gelezen

ALMKERK • De korfballers van ACKC wonnen zaterdag met 18-12 van koploper Tiel'72.

Het team uit Almkerk kwam al snel opeen 5-3 voorsprong. De wat arrogant overkomende Tielenaren kwamen terug in de wedstrijd en pakten een kleine voorsprong: 5-6. De Bakertilly-formatie zette er snel en dynamisch spel tegenover: 10-7 bij rust.

In het tweede bedrijf kon de voorsprong al snel worden vergroot naar 12-7. Telkens als de Tielenaren dreigde terug te komen liet ACKC zien de betere te zijn met flitsend aanvalsspel. Na twintig minuten was het 16-10, waarmee de buit binnen was. Freewheelend werd het uiteindelijk 18-12.

Doordat Vriendenschaar (Bodegraven) ook won ontliep de ACKC-Bakertilly-formatie op het nippertje de promotie naar de tweede klasse. Op 20 april hervat ACKC de veldcompetitie, waarin met vooralsnog ongeslagen koploper is.

Doelpuntenmakers tegen Tiel'72; Jelle van de Water - 4, Ingrid Dekkers en Stef Mommers  - 3, Dieke de Cloe, Rik Millenaar, Wietze de Vries - 2, Jonne Millenaar en Sabine Meerman - 1.