Verdiende winst voor gehavend ACKC

Sport 299 keer gelezen

GIESSEN/ALMKERK • ACKC heeft zaterdag in sporthal De Jager in Giessen Vriendenschaar uit Bodegraven met 17-13 aan de kant gezet.

ACKC kon zaterdag nog steeds niet over aanvoerder Marlies Kant beschikken en zag de ziekenboeg nog meer gevuld raken met Frank Bakker en Natasja Kuipers. Dus was het voor coach Mark den Hartog, die overigens heeft aangegeven dat hij zijn contract bij de Almkerkers niet gaat verlengen, weer puzzelen om een team samen te stellen dat deze belangrijke wedstrijd kon omzetten in winst.

Het duurde even voor dat de wedstrijd echt op gang kwam, Wietze de Vries brak als eerste de score open, maar de gasten bleven aardig in de wedstrijd en namen brutaal een voorsprong van 2-3. Vanaf dat moment was er een periode, waarin ACKC zich meer liet zien en de Almkerkers bogen de achterstand in een minuut of vijf om in een 6-3 voorsprong met mooi aanvallend spel. De eerste helft was duidelijk voor de Almkerkse formatie. Uitblinker was Stef Mommers met vijf doelpunten op zijn naam. Er kon met een 9-4 voorsprong worden gerust. De tegenstander uit het Groene Hart probeerde ACKC in de tweede helft van slag te brengen en leek daar nog in te slagen ook. Halverwege de tweede helft slonk de voorsprong van de Almkerkers naar twee punten (10-8).

Topscoorder van deze partij Stef Mommers bracht met een mooie doorloopbal en een afstandsschot de marge weer op vier. Inmiddels werd Marnix Kammer naar de kant gehaald en Rik Millenaar ingebracht voor het laatste kwart. Het gevaar was echter nog niet geweken, de gasten kwamen weer terug tot 13-11. Het leek een spannend slot van de wedstrijd te gaan worden, maar ACKC zette nog eens extra aan en met lange aanvallen bleef ACKC de bovenliggende partij.

Sabine meerman verzilverde een vrije bal en werd daarna voor de laatste drie minuten vervangen door Jonne Millenaar. De invalster kon al snel de marge vergroten en Jelle van de Water maakte helemaal een einde aan de spanning met de 16-11. Invaller Millenaar en de tegenstanders bepaalde uiteindelijk de einduitslag op 17-13.

Zicht houden op meer
Hiermee blijft ACKC op de derde plaats in de 3e klasse F met één punt achterstand op Vriendenschaar en drie punten op koploper Tiel'72, dat afgelopen weekend verloor. ACKC moet de laatste wedstrijd nog thuis tegen Tiel'72 en zal dus om te beginnen komende zaterdag de wedstrijd tegen LUNO uit Linschoten in winst om moeten zetten om nog eventueel zicht te houden op meer.

Zaterdag 23 maart is de uitwedstrijd tegen LUNO. De wedstrijd in sporthal De Vaart in Linschoten begint om 14:40 uur. Voor coach Den Hartog zaak om zijn ploeg scherp te krijgen en te houden nu er nog veel mogelijk lijkt te zijn.