Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
• De wisselbeker ging mee naar Waardenburg/Neerijnen.
• De wisselbeker ging mee naar Waardenburg/Neerijnen. (Foto: aangeleverd)

EHBO Dussen wint wedstrijd in Aalst

  •   keer gelezen

AALST • EHBO-vereniging Aalst organiseerde afgelopen week een grote wedstrijd voor verenigingen uit de Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena. Bij de regiowedstrijd was het team uit Dussen het sterkst.


De wedstrijd werd gehouden bij Scheepswerf Neptune Marine in Aalst. Eén ongeval was er in het ruim en een ander op het dek van een schip dat in aanbouw is. Ongevallen die door leden van de Lotuskring De Langstraat werden nagespeeld waren onder andere afgerukte tenen en vingertoppen, gebroken sleutelbeen, hittestuwing, brandwonden en een hevige bloeding in de oksel. 

Twaalf EHBO-verenigingen zijn de strijd met elkaar aangegaan om de Van Eijlsbeker en de Regiobeker. De taak aan de deelnemende ploegen om binnen de vastgestelde tijd, kordaat hulp te verlenen. Tijdens een theorieronde werd de kennis van de deelnemers getoetst. 

De van Eijlsbekerwedstrijd is een jaarlijks terugkerende wedstrijd van de EHBO Kring Bommelerwaard, waarbij de eerste plaats voor Waardenburg-Neerijnen 2 was, de tweede plaats voor Brakel-Poederoijen en de derde plaats voor Aalst. 

Bij de Regiowedstrijd werd Dussen eerste, gevolgd door Woudrichem en Waardenburg-Neerijnen 2.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier