Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: ©123RF.COM

Viertal moet pand Rijswijkse school verlaten

  •   1403 keer gelezen

RIJSWIJK • De vier bewoners van het voormalige schoolpand van De Kandelaar in Rijswijk moeten het gebouw verlaten.

Het viertal woont er nu ongeveer een jaar antikraak, maar heeft via Camelot Europe, dat leegstaande panden beheert, te horen gekregen dat ze moeten vertrekken. Volgens een woordvoerder van Camelot omdat de gemeente Altena, dat eigenaar van het schoolgebouw is, de nieuwe plannen voor de locatie mogelijk naar voren haalt.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat. "We hebben graag onze handen vrij om nieuwe plannen te maken en onderzoek te doen", laat ze weten. Tegelijkertijd zorgen de bewoners van de oude Kandelaar voor overlast, aldus de gemeentewoordvoerder. "Het gaat dus om een combinatie van", benadrukt ze.

Niet vertrekken
Carlo Koelewijn laat namens de bewoners weten dat ze niet van plan zijn te vertrekken. "Camelot heeft ons laten weten dat we eruit moeten, maar ze hebben niet gezegd waarom." Hij geeft aan dat hij na een moeilijke periode in zijn leven weer is opgekrabbeld op zijn nieuwe stek in Rijswijk. "Ik woon hier al een jaar met heel veel plezier en nu word ik weer de grond ingetrapt door zo'n besluit."

Het verhaal over de overlast vindt hij onzin. "We hebben vanuit de buurt één keer een klacht gekregen over geluidsoverlast. De politie is hier nog nooit aan de deur geweest."

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }