Afbeelding

Weer vuurwerk bij Electro World Veen: 'De drie leukste dagen van het jaar'

Algemeen 354 keer gelezen

VEEN • Bij Electro World Veen ligt dit jaar vooral nieuw vuurwerk en meer siervuurwerk in de schappen. Dennis van Roosmalen kijkt uit naar de drie verkoopdagen.

Dennis van Roosmalen weet waar hij over praat. Niet alleen als het gaat over de producten in zijn elektronicawinkel aan de Bagijnhof, maar hij weet inmiddels ook zo'n beetje alles over het vuurwerk dat in Nederland op de markt is. Dit jaar verkoopt Electro World Veen vuurwerk van twee merken: Vuurwerktotaal en Zena. Van laatstgenoemde heeft Van Roosmalen al jaren een ruim assortiment in zijn speciale vuurwerkbunker staan. Het vuurwerk dat Zena aanbiedt is geïnspireerd op onze zuiderburen, legt hij uit. "Zena is heel erg geënt op België, waar mensen toch vaak naartoe gaan om het mooiere vuurwerk te kopen. Maar alles wat in België een hit is kun je hier in Nederland bij Zena kopen. Het pakket is weer perfect."

Vuurwerktotaal baseert zich daarentegen weer op de Duitse markt, vervolgt Van Roosmalen. "Vuurwerktotaal heeft bij zijn keuzes heel erg naar onze oosterburen gekeken. Daar kun je bij de Lidl en de Aldi heel goedkoop vuurwerk halen en dat kan nu hier ook. Het is wel allemaal veilig, natuurlijk. Maar vooral ook goedkoop. Ik verwacht dat dit heel snel uitverkocht gaat raken."

Een speciale promo-auto, die nu al rond rijdt in de regio, moet klanten als de jaarwisseling nadert naar Veen lokken. Ondertussen treft Van Roosmalen de nodige voorbereidingen. Zo wordt de vuurwerkwinkel weer een beetje verbouwd en is het totale assortiment weer groter dan een jaar eerder. "We hebben meer sier- en kindervuurwerk."

Verantwoord
Dat laatste behoeft enige uitleg. "Het gaat om Mini Rockets en zogenaamde Turbo Turtles. Dat zijn grondbloemen, maar dan in de vorm van een schildpad, om vuurwerk toegankelijker te maken voor kinderen. Die vinden dat natuurlijk hartstikke leuk en ze leren er zo op een verantwoorde manier mee omgaan. We hebben vuurwerk van vroeger, maar ook van nu. Je ziet toch dat de jeugd iets nieuws wil."

Electro World Veen start op vrijdag 28 december met de verkoop van het vuurwerk. Ook op zaterdag 29 december en maandag 31 januari kunnen kopers bij Van Roosmalen terecht. Zelf vindt hij het de 'drie leukste dagen van het jaar'.

"Het is altijd heel erg gezellig en druk. Voor ons is het erg aanpoten, maar de sfeer is goed. Veel mensen hebben kerstvakantie en hebben zin om van oud en nieuw een feestje te maken", zegt hij.

http://www.vuurwerkveen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden