ZVDO'74 behoudt thuis ongeslagen status

Sportt 242 keer gelezen

ANDEL • ZVDO heeft in de derde thuiswedstrijd van het seizoen wederom gelijk gespeeld, net zoals de twee eerdere thuiswedstrijden ook in een gelijkspel eindigden. Zo behouden de waterpoloërs in Andel de ongeslagen status.

Tegen het eerste heren team van AquAmigos werd het zaterdag uiteindelijk 9-9. In het waterpolo komt het niet zo vaak voor dat er gelijk gespeeld wordt, dus dit is dan ook vrij uniek. ZVDO begon erg scherp aan deze wedstrijd. Dat was ook in de tussenstanden te zien. AquAmigos kwam er in de eerste periode niet aan te pas en de mannen uit Andel konden zelfs tot 5-0 uitlopen. Net voor het einde van deze periode konden ook de bezoekers de nul van het scorebord halen. De tweede periode kwam AquAmigos wat beter in het spel en zetten de Vlijmenaren ZVDO wat meer onder druk.

Moeite
ZVDO bleek hier wat meer moeite mee te hebben en creëerde wat minder doelpogingen. In deze periode kon ZVDO alleen met een overtalsituatie een doelpunt maken. AquAmigos wist drie keer het net te vinden, waardoor de comfortabele voorsprong slonk tot twee doelpunten. De rust werd ingegaan met een stand van 6-4. De Andelnaren wisten dat als het deze wedstrijd wilden winnen, ze diep zouden moeten gaan.

AquAmigos wist de aansluiting echter weer te vinden en de stand kwam op 6-5. Jelle Sterkenburg wist tweemaal binnen een minuut het net te vinden. Hierdoor werd de voorsprong weer teruggebracht naar drie doelpunten. 10 seconden voor het einde van het derde kwart werd de voorsprong echter weer teruggebracht naar twee doelpunten. Het 4e kwart zou daardoor uitermate spannend worden. AquAmigos ging alles of niets spelen en zette ZVDO zwaar onder druk.

ZVDO had in de eerste drie perioden veel energie verspeeld en dit was in de laatste periode terug te zien. Door drie doelpunten van de bezoekers konden deze zelfs op voorsprong komen. Jan-Willem Vaneker kon 2 minuten voor tijd de stand weer gelijk trekken, 9-9. De laatste minuten kregen beide ploegen nog kansen op de winst, maar gescoord werd er niet meer. Zaterdag speelt ZVDO in Eindhoven tegen Nayade Classic.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 2 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21