Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
De pluktuin werd in 2016 geopend.
De pluktuin werd in 2016 geopend. (archieffoto: Teus Admiraal)

70 nieuwe bomen in 'Hankse bos'

  •   636 keer gelezen

HANK • Leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen De Wilgenhoek en De Bolderik planten vrijdag in totaal 70 fruit- en notenbomen in wat bij Hankenaren bekend staat als het 'Hankse bos'.

Het gaat om een uitbreiding van de plukroute in Hank, waarvan de pluktuin in 2016 geopend werd door toenmalig wethouder Wim de Jong. De tweede fase behelst een groter project, vertelt Irma Kloet, vrijwilligster bij Stichting Plukroute Hank. "Er komt niet alleen eetbaar groen in het Hankse bos, maar er komen ook een speelbos, een buitenlokaal, een activiteitenbaan en een hondenuitlaatplaats."

Kloet benadrukt dat het om een 'participatieproject' gaat. Wat met de tweede fase op de groenstrook naast de A27 gerealiseerd gaat worden is 'voor en door iedereen', legt ze uit.

"Het speelbos wordt mede ontworpen door de leerlingen van de basisscholen in Hank en we vragen ook de scouting om mee te denken. Voor de activiteitenbaan hebben we de inbreng van de voetbalclub gevraagd en van iemand die bootcamps verzorgt. Het moet écht iets worden voor de gemeenschap."

Wilgentakkentunnel
Een wilgentakkentunnel die de entree van het speelbos markeert moet in februari gereed zijn, de oplevering van de trimbaan staat in het voorjaar van 2019 gepland. Eind volgend jaar moet de gehele tweede fase afgerond zijn, weet Kloet. De stichting heeft overigens zelf geld voor dit project, afkomstig uit donaties, gereserveerd en werkt bij de uitwerking nauw samen met de gemeente Werkendam.

Tijdens de Hang Dagen in het weekend van 15 december wordt het plan gepresenteerd en verder toegelicht. Fase 3 - een verbindingsroute tussen de pluktuin en het Hankse bos - zit overigens ook al in de pijplijn.

Groot succes
Vanuit de politiek wordt enthousiast gereageerd op de nieuwe plannen. "Het project kan vanwege de betrokkenheid van vele vrijwilligers en inwoners van de kern, maar ook door de inzet en educatieve meerwaarde voor de scholen als groot succes bestempeld worden", zegt Christian Alderliesten, Hankenaar en raadslid voor Progressief Altena.

Wie mee wil helpen planten is vrijdag overigens van harte welkom vanaf 10:30 uur.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }