Afbeelding

Noordkant Genderen tóch in beeld voor nieuwbouw

Algemeen 744 keer gelezen

GENDEREN • Bij de zoektocht naar locaties voor nieuwbouw is de noordkant van Genderen tóch in beeld.

Twee weken eerder had wethouder Wijnand van der Hoeven nog aangegeven dat het gebied tussen de N283 en het dorp mede vanwege de mogelijke overlast van de provinciale weg niet geschikt was als zoeklocatie, waardoor de blik verlegd is naar de zuidkant. Het blijkt dat Van der Hoeven zich vergist heeft: zowel de noord- als de zuidkant van Genderen komen volgens de provincie in aanmerking voor nieuwbouw.

De wethouder stak dinsdagavond in de Aalburgse raadszaal de hand in eigen boezem voor de 'onnodige verwarring' die hij met zijn eerdere constatering gezaaid had.

Uiteindelijk schaarden alle partijen met uitzondering van Progressief Altena zich achter de nieuwe structuurvisie en het gewijzigde bestemmingsplan voor Genderen.

De partij van fractieleider Kees de Waal vond dat de samenvoeging van beide documenten veel leek op 'haastige spoed' en stelde dat er wel erg makkelijk voorbij is gegaan aan de bijna 50 zienswijzen die op de plannen werden ingediend. "Bijna allemaal zijn ze ongegrond verklaard. Blijkbaar doet de mening van de inwoners er niet toe", zei hij.

Ook bleef De Waal bij zijn eerdere kritiek op de Ruimte voor Ruimte-kavels aan de Doeverensestraat en zijn standpunt dat de bedrijven aan de noordkant van het dorp hun uitbreiding op bedrijventerreinen zouden moeten zoeken. "Niet alles wat kan moet je willen", vindt hij.

Samen bouwen
Volgende week zijn de Genderenaren uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van hun dorp. "Op de uitnodiging staat 'Samen bouwen aan Altena'. Een schrijnende tegenstelling met dit raadsvoorstel", aldus De Waal.

Zijn betoog schoot CDA'er Arno Bouman in het verkeerde keelgat. "U doet net of er niet gecommuniceerd wordt en alles maar doorgedramd wordt, maar dat beeld is mijns inziens niet terecht. De reacties op de zienswijzen zijn misschien wat juridisch geformuleerd, maar het gaat erom dat we met z'n allen voor een bepaalde taak voor Genderen staan."

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden