Fris SKV scoort moeizaam en verliest

Sport 193 keer gelezen

SLEEUWIJK • SKV is de competitie begonnen met een nederlaag. THOR uit Rotterdam was met 6-12 te sterk voor de korfballers uit Sleeuwijk.

Het Sleeuwijks keurkorps heeft dit seizoen een ernstige verjonging ondergaan en is op maar liefst vijf plaatsen gewijzigd. De open gevallen plaatsen zijn ingevuld door Robin Duizer, Lucas Naeye, Esther Vink, Annika van Gelder en Cristhel Duijzer. SKV snakte ook wel naar deze verjonging.

Daarnaast mocht de ploeg een nieuwe hoofdsponsor verwelkomen. Jakko Sport stak de ploeg volledig in het nieuw.

De afgelopen voorbereiding werd al duidelijk dat er nog wel werk aan de winkel is voor de jonge groep. Het scorend vermogen is nog niet op orde. Leuk samenspel en een sterke rebound zijn aanwezig, maar de finesse om te scoren ontbreekt nog. Geen man overboord, want de Sleeuwijkse korfballers zien het avontuur in de derde klasse vooral als een leerschool om beter te worden.

Zo werd de wedstrijd thuis op sportcomplex de Roef onbevangen begonnen tegen THOR uit Rotterdam. De Rotterdammers brachten duidelijk meer ervaring in de ploeg. Zo verstoorden ze de aanvallen van SKV.

De rust werd ingegaan met een 1-3 achterstand. Alleen Esther Vink kwam tot scoren. Na rust een meer open wedstrijd. De rebound van SKV werd sterker. Er werd aan beide zijden iets beter geschoten, maar op een gegeven moment stokte het scoren van SKV weer terwijl er wel voldoende kansen waren.

THOR liep uit naar 6-11 en de wedstrijd was gespeeld. Demonstratief voor de wedstrijd was een aanval van wel 3 minuten met wel 10 schoten waar de korf niet werd gevonden. Voor SKV een duidelijk leerpunt om de volgende wedstrijden in te gaan tegen titelfavorieten Korbatjo en de derby tegen ACKC.