Afbeelding

Altena TV nu ook op KPN te ontvangen

Algemeen 885 keer gelezen

ALTENA • Binnenkort zal Altena TV niet langer alleen beschikbaar zijn voor abonnees van Ziggo, maar kan ieder huishouden in de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem het lokale televisiekanaal digitaal ontvangen.

Daarnaast is de online stream nu al beschikbaar via altenatv.nl. Voor Stichting RTV Altena, waar Altena TV en ook Radio A-FM onder vallen, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. "Toen Altena TV in 2013 digitaal ging, moest er een keuze gemaakt worden voor een van de televisie aanbieders", zo laat Sander van Strien, programmaleider bij Altena TV weten.

"Ziggo had in die tijd veruit de meeste klanten in onze regio. Inmiddels is het aantal aanbieders fors toegenomen en daarmee het aantal Ziggo-klanten afgenomen. Helaas is het niet zo dat aanbieders verplicht kunnen worden om de lokale omroep allemaal uit te gaan zenden. Iedere partij wil daar een maandelijkse hoge rekening voor kunnen sturen."

Overeenkomst
Altena TV heeft nu een overeenkomst gesloten voor aansluiting op de MediaHub van de NLPO, de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen. Via de MediaHub is het mogelijk om tegen een vast bedrag per maand het Ziggo-signaal door te laten zetten naar alle andere aanbieders.

Van Strien vult aan: "We zien de uitbreiding van Altena TV via alle digitale televisie aanbieders als een stap om écht iedere inwoner in Altena te gaan bereiken en te informeren. Ook de mensen in het buitengebied. Naast de uitbreiding van distributie bij de nieuwe providers - Ziggo, KPN, Tele2, Vodafone, etcetera - zijn we met de aansluiting op de MediaHub ook via internet en via de lokale omroep app te bekijken.'"

Via Ziggo is Altena TV te ontvangen via kanaal 40. Zodra de kanaalnummers bekend zijn voor de andere aanbieders, zullen die via doorgegeven worden. Het is afhankelijk van wanneer de aanbieders hun digitale tv pakket updaten voordat Altena TV ook echt te zien zal zijn.

Een groter bereik van Altena TV brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee, daarom doet programmaleider Van Strien meteen een oproep: "Ben jij handig met een videocamera, goed in het interviewen van mensen of een kei met het monteren van videobeelden, dan ben je bij ons van harte welkom. We zijn in onze vrijwilligersorganisatie altijd op zoek naar enthousiaste mensen om met elkaar een mooi product neer te zetten. Neem contact op via sander@altenatv.nl."

Oorsprong
De oorsprong van Altena TV (A-TV) ligt in de gemeente Woudrichem. Onder de daar toenmalige Stichting Lokale Omroep Woudrichem, waar ook radiostation Vestingstad FM onder viel, werd in 2010 Vestingstad TV opgericht. Vanuit 't Rondeel in Woudrichem werd gestart met het uitzenden van analoge kabelkranttelevisie voor de gemeente Woudrichem. Na de fusie van Stichting Lokale Omroep Woudrichem met Stichting Radio A-FM in 2012 tot één organisatie, Stichting RTV Altena, werd de TV activiteit voortgezet onder de nieuwe naam: Altena TV.

http://www.altenatv.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 12 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 16 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden