Colinda houdt een 'Lekker in je vel beurs' in OVO Oudendijk.
Colinda houdt een 'Lekker in je vel beurs' in OVO Oudendijk. Foto: Marjo van Andel

'Lekker in je vel beurs' in Oudendijk

Algemeen 1.329 keer gelezen

OUDENDIJK • Steeds meer mensen kijken tegenwoordig niet meer alleen met een puur praktische en zakelijke blik naar hun omgeving én hun lichaam. Colinda den Haan, natuurgeneeskundig therapeut met een praktijk in Oudendijk, ziet langzaam een verschuiving.

"Mensen hebben meer interesse voor duurzaam leven. Dat zie je bijvoorbeeld terug in biologisch eten en klimaatneutraal wonen. Maar ook zijn mensen zich steeds meer bewust van bijvoorbeeld de bijwerkingen van medicijnen en willen ze graag meer weten over alternatieven. Ik zie om me heen dat mensen gaan inzien dat het lichaam niet alleen mechanisch is, maar dat ook geestelijke gezondheid én voeding een rol spelen in hoe je je voelt. Dat bewustzijn is vergroot, mensen lijken er meer open voor te staan."

Beurs
Daarom was het volgens Colinda tijd om een 'Lekker in je vel beurs' te houden. Die vindt zondag 3 juni vanaf 12:00 uur plaats in het OVO-gebouw in Oudendijk.

"Veel mensen zijn wel bezig met die bewustwording, maar vinden het ook nog spannend. Tijdens de beurs kan iedereen binnenlopen en zien dat therapeuten die alternatief werken niet eng zijn. Ook zij zijn op een professionele manier aan het werk en kunnen op een aanvullende, maar andere, manier iets betekenen."

Dat is ook de reden dat de tien therapeuten die zich tijdens de beurs presenteren zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, veel ervaring hebben of geschoold zijn. "Bij deze mensen heb ik een goed gevoel. Ze zijn deskundig en voeren hun werk zorgvuldig uit."

Deskundig
Colinda benadrukt dat er in de regio veel goede, ervaren therapeuten zijn.

"Alleen zijn zij lang niet altijd zichtbaar. Al langer hadden we als therapeuten het idee om ons te presenteren. Dat kwam maar niet van de grond terwijl het belangrijk is om ons werk voor het voetlicht te brengen. En dus besloot ik zelf een beurs te houden. Ik heb bewust gekozen voor het OVO-gebouw, omdat het laagdrempelig is. Iedereen kan gewoon even binnenstappen en rondkijken, de toegang is gratis."

De beurs is breed van opzet. "Eigenlijk is er over alle belangrijke dingen in het leven wel iets te vinden: gezondheid, bewegen, slapen, voeding. Voor volwassenen, voor kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor dieren. Er is voor iedereen wel iets te halen."

Gewoner
Tijdens de beurs zijn er stands met informatie, waar de verschillende therapeuten zich presenteren. Denk bijvoorbeeld aan een orthomoleculair voedingsadviseur, een coach voor kinderen en volwassenen en een hypnotherapeut, maar ook is er informatie over bijvoorbeeld massages, reiki en etherische oliën. Naast informatie kunnen er onder andere edelstenen en sieraden gekocht worden, maar er worden ook tarotkaarten gelegd. Verder zijn er diverse lezingen, met bijvoorbeeld als onderwerp 'Beter slapen in 30 dagen' en kan er een korte yogales gevolgd worden.

"Ik hoop dat veel mensen even binnenlopen en open willen staan voor wat wij te bieden hebben, zodat het gewoner wordt. Onze benadering is misschien anders, maar net zo deskundig. En gericht op maar één doel: dat mensen lekker in hun vel zitten."

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 13 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden