Foto: 123rf
Foto: 123rf Foto: 123rf

Veel ideeën voor wandelgebied Eethen

Algemeen 538 keer gelezen

EETHEN • De vijf hectare grond, die de gemeente Aalburg nabij het GDC-complex en tussen de Nieuwe Steeg en de Molensteeg in Eethen heeft liggen, moet een mooi recreatief en educatief wandel- en verblijfgebied voor jong en oud worden.

Dat was de gemene deler tijdens een meedenkavond voor de inwoners van het dorp Eethen in de kantine van de voetbalclub.

De aanwezige Eethenaren bleken vol plannen te zitten. Natuur en recreatie moeten samengaan, vonden de aanwezigen. Benadrukt werd dat er veel groen in het park moest komen. Veel suggesties kwamen voorbij. Van kabouterpad tot skeelerbaan en van blotevoetenpad tot vrije uitloop voor honden, tot 'de jeugd moet er kunnen struinen en moet er natuurlijk kunnen spelen'.

Visplek
Maar in het gebied zijn een visplek, een vijver, een speelbos, stapstenen, uitkijkpunten, zitbankjes, lage en hoge bomen, trimparcours, buitenfitness ook van harte welkom. Het gebied moet ook voldoende planten herbergen om er van te kunnen genieten. Uiteraard alles toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Voorstellen werden gedaan om de wandelroutes door het nieuw aan te leggen park en de bestaande routes rond en door het dorp Eethen te koppelen. Een route langs historische punten zou ook een een pré kunnen zijn. Een route via De Langen Bruggert en het park van de familie Spoor dat dan weer aansluit op andere routes werd ook als een idee gelanceerd.

Inventariseren
De gemeente Aalburg gaat samen met Buro Lubbers alle gedachten inventariseren en in plannen gieten. Deze uitwerkingen zullen tijdens een volgende workshop met de inwoners van Eethen worden besproken.

Wethouder Pim Bouman was verheugd over de inbreng van de Eethenaren. "Het is een unieke kans voor de inwoners om samen iets te maken wat meer is dan een simpele wandelroute."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 21 uur geleden
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Poging tot pinpasfraude bij 90-jarige vrouw uit Hank: twee aanhoudingen 112 gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden