Afbeelding

Nieuwe openbare verlichting in Aalburg en Werkendam

Algemeen 539 keer gelezen

WIJK EN AALBURG/WERKENDAM • Binnen de gemeentegrenzen van Aalburg en Werkendam wordt de komende maanden de verouderde straatverlichting met geel licht vervangen door led-verlichting.

Ook wordt straatverlichting op verschillende plekken verbeterd en gerenoveerd. Het witte licht vergroot de zichtbaarheid van personen en obstakels op straat en maakt kleuren beter waarneembaar.

Daarnaast zijn de lichtbundels scherper, zodat er minder strooilicht is en alleen die plaatsen worden verlicht die verlicht moeten worden. Dit vermindert de lichtvervuiling, wat goed is voor flora en fauna. Waar de huidige straatverlichting 's nachts wordt uitgeschakeld, blijft straks de led-verlichting branden. Wel worden alle led-lampen 's nachts gedimd.

N283
Voor de zomervakantie is ook de parallelweg langs de N283 tussen Meeuwen en Wijk en Aalburg voorzien van nieuwe openbare verlichting. Tevens wordt er verlichting geplaatst langs het verlengde fietspad van de Meerstraat in Genderen richting de De Kromme Nol.

Binnenkort worden alle masten met led-verlichting langs deze fietsroutes geplaatst. "Dit komt de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid ten goede", aldus de gemeente Aalburg. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Gebroeders Van der Steen. Mensen kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden, maar de aannemer heeft toegezegd de overlast tot een minimum te beperken.

In de gemeente Werkendam worden aan de Nieuwe Steeg en de Dorpsstraat in Dussen en aan de Bruine Kilhaven en de Werkensedijk in Werkendam extra lantaarnpalen geplaatst. Vorig jaar verving de gemeente al 400 lantaarnpalen en ook de komende jaren wordt de huidige verlichting door led-verlichting vervangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden