Afbeelding

Vijf medailles voor turnsters WIK

Sportt 719 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Turnsters van WIK hebben dit weekend in totaal vijf medailles in de wacht gesleept.

Tijdens de tweede voorronde in Zundert won Anouk van Hemert goud, Noor Koning zilver en Fenne Vos, Maddy van der Mooren en Emma van Tilborg het brons. De oefeningen van Anouk op balk en vloer werden mooi en beheerst uitgevoerd. Op beide toestellen haalde zij het hoogste cijfer. Over de pegasus turnde zij twee mooie overslagen. De goede resultaten leverden haar wederom een gouden medaille op.

Noor Koning startte de wedstrijd met een mooie overslag over de kast. Noor bleef als een van de weinigen op de smalle balk staan en pakte hiermee punten. Tot slot turnden de meiden een moeilijke vloeroefening, waar Noor het hoogste cijfer behaalde. Ze ontving de zilveren medaille.

Maddy van der Mooren en Fenne Vos begonnen hun wedstrijd op sprong. Op brug toonden beide turnsters perfecte zwaaien aan de hoge ligger. Fenne steeg boven zichzelf uit op balk en verdiende hier het tweede punt. Na drie rondes stonden de meiden op plek 7 en 9. Fenne en Maddy mochten hun vloeroefening turnen. Maddy knalde er een geweldige vloeroefening uit waar zij het 2e punt op scoorde. Ook Fenne turnde heel strak.

Samen
Tijdens de prijsuitreiking kwam de grote verrassing dat er een gedeelde derde plaats was behaald door Fenne en Maddy. Zij mochten samen de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Emma van Tilborg startte haar wedstrijd op balk. Zij turnde super goed met een nieuw element als afsprong, de overslag. Zij verdiende het derde punt op dit toestel. Op vloer turnde Emma de hoogste moeilijkheid met ook een nieuw element, de radslag op één arm. Een goede sprong- en brugoefening volgde, waarmee ze brons pakte.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden