ZVDO pakt eerste punten thuis

Sport 363 keer gelezen

ANDEL • De waterpoloheren van ZVDO'74 hebben zaterdag de eerste thuispunten gepakt tegen TRB-RES uit Tilburg.

De teams kenden elkaar van het vorige seizoen en dat gaf vertrouwen voor de heren uit Andel.

ZVDO opende de wedstrijd overtuigend door een snelle en beheerste goal van Seppe van der Wielen. Beide ploegen kregen vervolgens een aantal overtalsituaties, waar alleen ZVDO er maar één van wist te benutten.

De tweede periode ging van start met een 2-0 voorsprong. Ook deze periode werd door ZVDO geopend met een doelpunt. TRB-RES wist halverwege de periode voor het eerst het net te vinden, maar ZVDO kwam twintig seconden later alweer met een antwoord. Deze periode werd afgesloten met een 4-1 voorsprong.

Snellere spel
In de derde periode werd duidelijk dat ZVDO beter bestand was tegen het snellere spel en de ploeg wist dit tempo ook goed vast te houden. Met nog een halve minuut te spelen wist ZVDO nog het net te vinden en zette de voorsprong daarmee op 5-1.

In de vierde periode kwam de spanning toch nog terug in de wedstrijd. Tilburg wist aan het begin van de periode tweemaal te scoren. Ook ZVDO kon nog tweemaal scoren, waardoor er met nog twee minuten te spelen een stand van 8-3 op het scorebord stond.

Eindsprint
De Tilburgers zetten nog een eindsprint in door binnen één minuut driemaal de uitstekend keepende Rob Vos te passeren. Wederom Seppe van der Wielen hielp de Tilburgers uit de droom dat er wat te halen viel door nogmaals te scoren en bracht hiermee de eindstand naar een 9-6 winst voor ZVDO'74.

Zaterdag om 19:00 uur staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer drie uit de competitie: HZPC uit Horst.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18