Sleeuwijkse korfballers winnen dankzij goede tweede helft

Sport 309 keer gelezen

SLEEUWIJK • Voor de korfballers van SKV stond zaterdag de thuiswedstrijd op het programma tegen het Bussumse en puntloze DOC. Het kostte in eerste instantie moeite om de kansen af te maken.

Voor SKV was het zaak om de tegenstander niet te onderschatten en aansluiting met het bovenste deel van de ranglijst te houden.

Voortvarend
De Sleeuwijkse korfballers begonnen voortvarend. Het was Sietske Post die in de eerste aanval gelijk een ver afstandsschot scoorde. Vervolgens forceerde ze ook nog een strafworp die Joost de Jong er beheerst inlegde.

Afronding niet goed
DOC liet het er niet bij zitten en kwam op een 2-4 voorsprong. Nu moest SKV weer wakker geschud worden. De Sleeuwijkers vielen geduldig aan, maar de afronding was niet goed. Daarentegen leverde het andere vak met Annemarie Scherff, Sietske Post, Arne van Weelden en Joost de Jong een puik staaltje verdedigend werk af.

Peptalk
De ruststand werd 5-5. Na een peptalk in de rust scoorde Roeland van der Zouwen in de eerste aanval na rust gelijk een doelpunt en daarna legde hij al vrij gauw een korte kans in de het mandje.

Voorsprong uitbouwen
De Sleeuwijkers zetten door en bouwden de voorsprong uit naar een veiligere marge van vijf doelpunten (11-6). Over en weer werd er nog gescoord, maar duidelijk was de wedstrijd wel in de pocket zat. SKV had zeker in de tweede helft het betere van het spel. De eindstand kwam uiteindelijk in de laatste seconden op 16-10.

Stand
In klasse 4E zijn nu drie koplopers met zes punten. Vlak daarachter staat SKV met vijf punten. Aankomende zaterdag speelt SKV om 17:45 uur haar laatste wedstrijd van 2017 bij het Amsterdamse Vlug & Vaardig.

• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57
• Mika Schalken uit Dussen op het circuit in Assen.
Mika Schalken uit Dussen eindigt als vijfde op het circuit in Assen Sport 16 apr, 14:35