Korfballers SKV winnen eerste thuiswedstrijd

Sport 366 keer gelezen

SLEEUWIJK - De korfballers van SKV hebben zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen in winst om weten te zetten.

Met één punt uit de eerste twee duels was SKV erop gebrand om de punten deze week, tegen Amsterdam 1, in eigen huis te houden. Ten opzichte van vorige week was er één wijziging in de basisopstelling van de Sleeuwijkers. In het verdedigingsvak, wat verder bestond uit Nauta, S. de Jong en Van der Zouwen, begon juniore I. Naeye op de plek van de licht geblesseerde Delleman. Het eerste aanvalsvak bestaande uit Scherff, Post, J. de Jong en Van Weelden startte goed en wist de eerste aanval om te zetten in een doelpunt.

De studenten uit Amsterdam waren hier niet van onder de indruk en scoorden dan ook meteen hun eerste aanval. Na een korte periode van aftasten waren het vervolgens de gasten die met twee rake schoten de leiding namen. Deze voorsprong werd vastgehouden tot halverwege de eerste helft, 4-6. In het tweede deel van de eerste helft kantelde de wedstrijd. SKV kreeg verdedigend meer grip op de vooral goed schietende dames van Amsterdam en slaagde er zelf ook in de gecreëerde kansen te benutten. De thuisploeg liep daardoor uit naar een 9-6 ruststand.

Geruststellend

In de tweede helft werd er aan beide kanten veel gescoord. Waar SKV eerst nog uitliep naar een gat van vier punten (12-8) kwamen vervolgens de gasten punt voor punt dichterbij waardoor het verschil met nog twintig minuten te gaan nog maar één bedroeg (14-13). SKV was echter weer op tijd bij de les. Door onder andere doelpunten van de inmiddels ingevallen junioren Vink en L. Naeye liepen de Sleeuwijkers uit naar een geruststellende 21-16 voorsprong.

Het slotakkoord kwam deze middag van de dames Post en Nauta. Middels hun zesde en vierde doelpunt van de wedstrijd bepaalden zij de eindstand op 23-16 in het voordeel van SKV.

Volgende week zaterdag wacht SKV opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer is DOC 1 uit Bussum de tegenstander. De wedstrijd begint in Sporthal 'De Jager' om 12.25 uur.