ACKC hield geen punten over aan het uitduel met ODO.
ACKC hield geen punten over aan het uitduel met ODO. Foto: Aangeleverd

Korfballers ACKC lijden nipte nederlaag

Sport 279 keer gelezen

almkerk • Na de overwinning van vorige week op Korbatjo was ACKC ervan overtuigd dat ook in de uitwedstrijd tegen ODO in Maasland afgelopen zaterdag mogelijk wel wat te halen was. De korfballers uit Almkerk scoorden echter één punt te weinig en moesten daarmee de punten in Maasland laten.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan het onderlinge treffen één overwinning op zak. Het ACKC/Jeugdsportfondsteam begon heel sterk aan de wedstrijd en nam brutaal een 3-0 voorsprong via Wietze de Vries, tweemaal vanaf de stip, en een doorloopbal van Natasja Kuipers.

De mogelijkheden op een grotere voorsprong waren er zeker, maar er werd niet met scherp geschoten. ACKC liet de tegenstander teveel in de wedstrijd komen en gaf langzamerhand de tot dan toe verdiende voorsprong na ruim een kwartier uit handen, waardoor het halfweg het eerste bedrijf 6-6 stond. De wedstrijd was aardig in balans en nu kwam het er vooral op aan om rustig te blijven en de kansen te benutten. ACKC nam nog een keer via captain Marlies Kant met een vrije bal de leiding.

In de periode daarna kwam de thuisploeg wat meer in zijn ritme en had ACKC het moeilijk om de verdedigende opdrachten uit te voeren. Alleen De Vries en Kuipers konden in het tweede gedeelte van de eerste helft nog scoren. Uiteindelijk werd de ruststand 13-9 in het voordeel van de thuisclub. Bij coach Mark den Hartog was er in de rust geen paniek te bespeuren. Hij zag nog mogelijkheden voldoende ondanks de vier punten achterstand.

Direct vanaf het fluitsignaal kwam ACKC via Kuipers tot scoren, maar zag direct daarna tweemaal ODO de voorsprong naar vijf punten vergroten tot 15-10. Halverwege de tweede helft was er een periode die voor ACKC gunstig uitpakte. ODO werd wat nonchalanter en ACKC kwam terug tot 16-15 via een omdraaibal van Stef Mommers, een stip van De Vries en een leep balletje van Marnix Kammer. Ook ODO kwam weer terug en liep vervolgens uit naar 19-15.

Er kwam nog een slotoffensief van ACKC, dat op hun beurt gesteund werd door de meegereisde supporters en vanaf de bank. Eerst via Jonne Millenaar en Frank Bakker werd het met nog vijf minuten op de klok 19-17. Pas in de voorlaatste minuut rondde De Vries weer heel koelbloedig een stip af en kwam ACKC op één punt. Er was nog een enkele kans aan beide zijden maar het was te laat, waardoor ACKC puntloos maar met opgeheven hoofd huiswaarts keerde.

De verwachting is dat deze jonge ploeg in opbouw met dit spel in de komende wedstrijden punten moet kunnen gaan behalen. Daartoe gaat het zaterdag een poging doen op bezoek in Barendrecht, waar het om 19.30 uur in de Bongerdhal uitkomt tegen Vitesse. Deze ploeg heeft ook twee punten en de winnaar zal aan kunnen blijven sluiten in de middenmoot.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18