De miniorenploeg die in Oosterhout heeft gezwommen.
De miniorenploeg die in Oosterhout heeft gezwommen.

Dozijn toptijden voor zwemmers

Sportt 287 keer gelezen

WERKENDAM • In Oosterhout en Papendrecht zwommen de Biesboschzwemmers dit weekend twee keer zes persoonlijke records.

In Oosterhout zwommen vijf minioren mee in de Minioren Club Meet en zij wisten beslag te leggen op de twaalfde plaats van de zestien ploegen. Rens Lisman zwom daar het eerste persoonlijke record van de middag.

In het volgende nummer wist Anne Lisman ook een record te zwemmen. Op de 50 schoolslag haalde ze ruim drie seconden van haar tijd af. Op de 50 rugslag kwam Lars de Kooter tot een verbetering van zijn toptijd met drie tienden van een seconde. Later op de 50 vrije slag haalde hij bijna 0,7 seconden van zijn tijd af. Tess Vonk haalde bijna het dubbele op dezelfde afstand van haar tijd af. De laatste die een record zwom was Yara Besselink en zij deed dit met ruim dertien seconden op de 100 vrije slag.

Jongste deelnemers
In Papendrecht wisten de twee jongste deelneemsters de records bij elkaar te zwemmen. Kathy Maas verbeterde zich op de 50 vrije slag en 100 wisselslag. Op de laatste afstand haalde ze bijna zeventien seconden van haar tijd af en op de vrije slag sprint ging het om bijna twee seconden.

Chimène Huisman wist het aantal te overtreffen met haar vier nieuwe toptijden. Zij verbeterde zich op de 50, 100 en 400 vrije slag en de 50 rugslag. De tijd op de 50 'vrij' was opmerkelijk omdat dit tijdens de 100 meter gebeurde. Haar grootste verbetering was om de 400 meter met ruim twintig seconden.

Over een week is er een masterwedstrijd, maar er wordt vooral uitgekeken naar halverwege december als de clubkampioenschappen op het programma staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden