ZVDO'74 verliest 'derby'

Sport 394 keer gelezen

ANDEL • ZVDO'74 mocht zaterdag tot in het laatste kwart nog aanspraak maken op een overwinning, maar AquAmigos uit Waalwijk trok in Andel toch met 6-9 aan het langste eind.

Enkele jaren geleden was het affiche nog dé derby van het seizoen, maar van een echte derby was zaterdag geen sprake.

De Waalwijkers liepen snel uit naar een 0-5 voorsprong en het eerste kwart eindigde in 1-5. De tweede periode waren de mannen van ZVDO wat beter bij de les. ZVDO kwam wat beter in het spel en scoorde deze periode twee maal.

Persoonlijke fouten
Een nadeel in deze periode waren de persoonlijke fouten aan de zijde van ZVDO. Vier keer kreeg AquAmigos een overtalsituatie en twee daarvan wisten ze om te zetten in een doelpunt. Door twee snelle doelpunten van Jelle Sterkenburg en Seppe van der Wielen werd de stand in de derde periode op 5-7 gezet.

ZVDO-coach Theo van Berchum voelde dat dit het kantelpunt in de wedstrijd kon zijnen vroeg een time-out aan. De aanvallers werden op de juiste plaats gelegd, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. Beide teams wisten deze periode nog één maal scoren. Bij de stand van 6-8 had ZVDO nog het gevoel dat het de partij nog in winst om konden zetten, maar het gaatje was toch te groot. In een rommelige vierde periode wist alleen AquAmigos te scoren en werd de eindstand op 6-9 gezet.

ZVDO speelt op zaterdag 9 december de wedstrijd tegen Lutra in Helmond.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57