Afbeelding

ZVDO'74 incasseert in Limburg

Sport 213 keer gelezen

SITTARD/ANDEL • ZVDO'74 stond zaterdag een zware uitwedstrijd te wachten tegen Hellas-Glana en dat was duidelijk te zien aan de eindstand. In Sittard werd met 15-6 verloren.

Na ruim één minuut speeltijd hadden de waterpoloërs van ZVDO'74 al twee strafworpen tegen. De mannen van Hellas-Glana wilde laten zien dat ze dit jaar voor het kampioenschap spelen en het tempo lag dan ook erg hoog. ZVDO'74 kon het tempo goed bijhouden, maar verloor het op reactiesnelheid. Emiel Goedel wist voor ZVDO toch nog het doel te vinden en de eerste periode werd afgesloten met een 4-1 achterstand.

Hetzelfde beeld
De tweede gaf hetzelfde beeld als de eerste. Aan beide zijden werden de meeste aanvallen afgeslagen, al had de thuisploeg meer serieuze doelpogingen. Met een stand van 8-2 werd er van speelhelft gewisseld. In de derde periode besloot aanvoerder Arie Stuij dat er met een ander systeem verdedigd moest worden. Hoewel dit niet terug te zien is in de uitslag, leek dit voor ZVDO'74 goed uit te pakken. De verdediging was beter georganiseerd. Ook deze periode werd met een stand van 4-1 afgesloten, wat resulteerde in een achterstand van 12-3.

Pas in de vierde periode kreeg ZVDO'74 zijn eerste powerplay. Hier werd direct op gereageerd door een time-out aan te vragen en een plan van aanpak op te stellen. Zowel deze als de volgende time-out werden benut en dat resulteerde in twee doelpunten.

Ook de thuisploeg wist deze periode nog drie maal het net te vinden. Met nog 13 seconde op de klok wist Berry Boll door middel van een paar snelle handbewegingen de uitstekend keepende en bijzonder lange doelman van Hella-Glana te passeren. Dit bracht de eindstand op 15-6.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden