Verlies voor ACKC

Sportt 331 keer gelezen

ALMKERK • ACKC bleek zaterdag niet opgewassen tegen titelkandidaat CKC Kinderdijk. In De Jager in Giessen werd het 17-24.

De Alblasserdammers kwamen sterk uit de startblokken en gaven al snel hun visitekaartje af. ACKC werd op een 3-0 achterstand gezet, maar de Almkerkers toonden veerkracht en vochten zich in de wedstrijd. Dat resulteerde na tien minuten in een 4-4 stand.

Kinderdijk was wel de betere partij, maar ACKC liet zich zeker niet aan de kant zetten en bleef telkens op één of twee punten achterstand steken. Kinderdijk had wat meer overtuiging in het spel, terwijl ACKC de kansen die het kreeg niet kon afronden. Drie minuten voor rust, bij een stand van 9-11, leek alles nog mogelijk. Het is echter Kinderdijk dat profiteert van een wat mindere concentratie bij ACKC en de stand in een paar minuten op 9-14 brengt.

Afweten
Ondanks een motiverende speech van coach Mark den Hartog, lieten de groen-witten het in de beginperiode van de tweede helft afweten. Een strafworp kon door Wietze de Vries niet worden verzilverd. In het verdere verloop van de wedstrijd werden nog wat wissels toegepast en kwam Frank Bakker voor Rik Millenaar, in de hoop dat hij weer enigszins op zijn oude niveau was teruggekeerd. Maar ook dat mocht niet meer baten.

Alleen Sabine Meerman kwam in het eerste kwartier tot scoren en halverwege de tweede helft was de achterstand al opgelopen tot 10-19. Alle hoop op een goede afloop was dus al snel vervlogen bij de Almkerkers en aan de lichaamstaal van diverse spelers was dit duidelijk af te lezen.

Tien minuten voor tijd werd het zelfs nog 12-24. Kinderdijk ging nonchalanter spelen, waardoor ACKC in de slotfase wat meer verlost was van de druk en het toch nog wat dichterbij kwam.

Uiteindelijk moest de thuisploeg genoegen nemen met een 17-24 verlies. Wederom geen overwinning voor ACKC, maar van wanhoop is totaal geen sprake.

Mogelijkheden
In deze sterke poule zien de Almkerkerks nog wel de nodige mogelijkheden, komende zaterdag te beginnen bij het duel tegen Korbatjo uit Oud-Beijerland, met als coach de vorige ACKC-leidsman Paul Vink. Korbatjo won verrassend van Vitesse en het is voor ACKC zaak om niet achterop te raken in de competitiestand. De wedstrijd in De Jager in Giessen begint zaterdag om 17:00 uur en wordt voorafgegaan door het duel van ACKC 2, dat zaterdag met 24-12 van won KCC.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57