Tom Kruis, Leendert Paans, Sanne van de Pol en Marjo Goelema.
Tom Kruis, Leendert Paans, Sanne van de Pol en Marjo Goelema. Foto: Dirk de Kooter

Goede tijden Biesboschzwemmers

Sportt 292 keer gelezen

WERKENDAM • Het viertal Biesboschzwemmers dat dit weekend in Eindhoven aan de start verscheen van de winterkampioenschappen heeft geen medailles in de wacht gesleept. Wél werden er goede tijden gezwommen.

De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond heeft eerder dit jaar besloten om de winter kampioenschappen in november te houden waardoor dit jaar twee keer een winter kampioenschap is gehouden, namelijk ook in januari.

Leendert Paans kwam op vijf afstanden aan de start en zijn tijden op de 400 wisselslag en 50 vlinderslag waren sneller dan hij ooit is geweest. Op de vlinderslag sprint haalde Paans bijna anderhalve tiende van zijn tijd af, terwijl er op de wisselslag bijna vier seconden van zijn tijd beste tijd af ging. Met deze tijd wist hij vijfde te worden bij de jongens geboren in 2000 en 2001. Op de 100 vlinderslag begon Leendert heel sterk maar kon hij dit niet volhouden. Naast deze nummers zwom Leendert ook nog de 100 en 200 vrije slag. Op de 100 meter bleef hij minder dan een seconde boven zijn beste tijd, terwijl hij over de 200 meter absoluut niet tevreden was.

Tom Kruis startte op de 400 wisselslag, 100 vrije slag en 50 vlinderslag. Hij traint momenteel minder dan hij zou willen en dit bleek ook uit de tijden. Hoe korter de afstanden, hoe beter de prestatie. Dus op de vlinderslag sprint behaalde Kruis zijn beste prestatie.

Marjo Goelema en Sanne van de Pol zwommen beide alleen de 50 schoolslag. Sanne heeft eind september een middenhandsbotje gebroken en daardoor weinig kunnen trainen.

Haar eindtijd was verrassend snel, ze was maar een halve seconde langzamer dan haar inschrijftijd.

Sneller
Voor Goelema ligt de piek pas in januari volgend jaar tijdens de Nederlandse masterskampioenschappen en dus kwam ze niet in vorm aan de start.

Goelema was tevreden met haar tijd en hoopt in januari nog sneller te gaan.

De volgende Brabantse Kampioenschappen zijn gewoon in mei van het komende jaar, en hopelijk zullen er dan meer starts van de Biesboschzwemmers zijn.

Programma
Voor die tijd staan er nog vele wedstrijden op het programma te beginnen met een limietwedstrijd in Papendrecht komend weekend en een wedstrijd voor een vijftal minioren in Oosterhout.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 14 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 17 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden