Afbeelding
Foto: Tom Oostra

Jan Fitters is de nieuwe keizer in Heesbeen

Sport 512 keer gelezen

HEESBEEN • Tijdens het jaarlijkse koning schieten op het terrein van het Sint Joris Gilde in Heesbeen is Jan Fitters zaterdag de nieuwe keizer van het gilde geworden.

Nadat hij voor de vijfde keer, na 379 schoten op de houten vogel, de koningstitel wist binnen te slepen, moest er met de huidige keizer Andries de Waal gestreden worden om deze titel. Deze onderlinge strijd wist Jan Fitters na 72 schoten op een houten blok in zijn voordeel te beslissen.

De voorschutter was Ad van Ooijen en de naschutter Janny de Nijs. Tijdens de afsluitende maaltijd in het dorpshuis in Heesbeen werden de prijzen van de onderlinge competitie van het afgelopen jaar uitgereikt.

Bij het opgelegd schieten ging de eerste prijs naar Ad van Ooijen met 271 punten, tweede werd Hans van Ooijen met 252 punten en op de derde plaats eindigde Jan van Tilborg met 248 punten. De winnaar bij de vrije hand was eveneens Ad van Ooijen met 73 punten, tweede werd Henri Fitters met 59 punten en de derde plaats was voor Jan van Tilborg met 57 punten.

Ook in de onderlinge wedstrijden met andere verenigingen was het Sint Joris Gilde succesvol. Er werden door zowel de vereniging als de individuele schutters diverse prijzen in de wacht gesleept. Bij de wedstrijden van de Langstraatse Schuttersbond wist het eerste viertal zelfs de kampioenstitel in de wacht te slepen. Marijke de Waal werd hier persoonlijk kampioen en kampioen bij de koningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 9 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden