• Winnaars Clubkampioenschappen 2017: v.l.n.r. Regina Zonnenberg, Kristel Verduijn, Richard Verschuren en Alexander van Diggele.
• Winnaars Clubkampioenschappen 2017: v.l.n.r. Regina Zonnenberg, Kristel Verduijn, Richard Verschuren en Alexander van Diggele. Foto: aangeleverd

Badmintonclub Cross Smash zit in de lift

Sportt 671 keer gelezen

WERKENDAM • Na een dip vorig jaar start badmintonclub Cross Smash het nieuwe seizoen met flink meer leden. Binnen de drukke bezetting van sporthal De Crosser is het gelukt extra ruimte te krijgen op donderdag.

Halverwege 2016 was het ledenaantal teruggelopen tot zestig. In het laatste kwartaal nam dat wel weer toe. "Maar dat we aan het begin van dit nieuwe seizoen 105 leden zouden hebben, hadden wij nooit durven dromen", zegt voorzitter Richard Verschuren van BC Cross Smash.

Jeugd
Er is veel vrijwilligerswerk verricht om de verenging weer te doen groeien en bloeien. Er werd onder meer ingezet op het vinden en binden van de jeugd. "Dat is gelukt, maar de uitdaging voor dit seizoen is deze jeugd ook geïnteresseerd te houden in een maatschappij met vele andere verleidingen."

Sportcultuur
Een tweede pijler was het versterken van de positie van de club binnen de Werkendamse sportcultuur. Ook daar zijn zeker vorderingen gemaakt, zegt Verschuren, maar kan de club het zich nog niet permitteren achterover te leunen. "Op de eerste plaats zijn wij niet de enige vereniging die groeit. Dit legt de nodige druk op de toch al overvolle bezetting van sporthal De Crosser. Gelukkig is de gemeente van goede wil hierover mee te denken."

Hele zaal
Dat overleg heeft ertoe geleid dat Cross Smash op donderdag vanaf 18:00 uur de hele zaal ter beschikking krijgt. De jeugd traint dan tot 20:00 uur en direct daarna kunnen de competitiewedstrijden beginnen.

Sportcafé sluit niet goed aan
Over het sportcafé is de badmintonclub nog niet zo tevreden. Dat sluit qua openingstijden en assortiment nog onvoldoende aan op de wensen binnen de club. Via gesprekken hopen de badmintonners daar verandering in te brengen.

Start nieuwe seizoen
Het nieuwe seizoen start donderdag (24 augustus). Om 19:00 uur wordt de groepsindeling van de jeugd bekendgemaakt. De senioren en recreanten kunnen van 20:00-23:00 de baan op. Wie een keer wil komen kijken is altijd welkom.

Veel recreanten
Het aantal recreanten steeg het afgelopen jaar, zonder speciale inspanningen en dus onverwacht. "Het leidde tot een zeer positieve sfeer op de donderdagavond", constateert de voorzitter tevreden. Hij geeft lessen aan de nieuwe recreanten. De eerste startersles van een serie van zes is ook donderdag al, van 21:30-22:30 uur. Bij voldoende animo volgt in november-december een tweede blok.

Jeugd
Daarnaast start een jeugdselectie op zaterdagochtend tussen 8:30 en 10:00 uur en kunnen de andere jeugdleden tussen 10:00 en 11:30 uur vrijspelen. Op zaterdag 23 en 30 september is er geen training, want dan worden de jeugd clubkampioenschappen gehouden. Wellicht sorteren zich daar de opvolgers van de huidige clubkampioenen (Categorie A – Kristel Verduijn en Richard Verschuren, Categorie B – Regina Zonnenberg en Alexander van Diggele) reeds voor.

www.bccrosssmash.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Danisha is Nederlands turnkampioen op de vloer.
Danisha van Mourik uit Hank is Nederlands turnkampioen op vloer Sport 14 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Veerpont tussen Werkendam en Dordrecht wordt rond 1 mei weer in gebruik genomen Nieuws 16 uur geleden
• De auto belandde op zijn kop in de sloot.
Auto met gezin erin belandt op zijn kop in sloot aan Killeweg in Hank 112 22 apr, 01:15

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden