Lars de Kooter.
Lars de Kooter. Foto: Dirk de Kooter

Prijzen voor Lars de Kooter en Ingmar Visser

Sport 592 keer gelezen

WERKENDAM • Biesboschzwemmers Lars de Kooter en Ingmar Visser hebben afgelopen weekend prijzen gepakt in het open water in Breda.

In de haven van Breda werd het afgelopen weekend voor de vierde keer een open water wedstrijd georganiseerd. Namens de Biesboschzwemmers kwamen zeven leden aan de start en er werden twee prijzen meegenomen naar Werkendam.

De dag begon voor de Werkendammers met de 1000 meter vrije slag. Ilse van de Pol, Julia en Laura Verhoeven doken hiervoor het water in. Ilse was de snelste van de drie, voor Julia en Laura.

Daarna was het de beurt aan Ingmar Visser, hij zwom de 1000 meter schoolslag bij de masters tussen 30 en 39 jaar. Ingmar zwom een snelle race, want hij was ruim een halve minuut sneller dan ooit en dit werd beloond met een derde plaats in zijn categorie.

Eerste plaats
Daarna mocht Lars de Kooter starten voor de 250 meter vrije slag. Lars was als eerste weer bij de finish. Zijn tijd was ruim een minuut sneller dan ooit en dus goed voor de eerste plaats. Bastiaan Baggerman en Erik Huisman gingen daarna van start bij de masters op de 1000 meter vrije slag. Bastiaan was de snelste van de twee en ongeveer 25 seconden langzamer dan hij ooit is geweest.

Erik zwom voor het eerst de vrije slag, voorgaande jaren zwom hij de schoolslag bij de masters. Julia kwam daarna voor de tweede keer aan de start en zij deed dit op de 2000 meter schoolslag. Ze had er weinig vertrouwen in, maar ze zwom ruim sneller dan de tijd die ze verwachtte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden