Een oude foto van het eerste herenteam van Be Ready.
Een oude foto van het eerste herenteam van Be Ready.

Be Ready viert 90e verjaardag

Sport 295 keer gelezen

HANK • Voetbalvereniging Be Ready wordt 90 jaar en dat wordt eind deze maand gevierd met een feestweek.

In mei 1927 werd voetbalclub Be Ready in Hank opgericht. De negentigjarige geschiedenis kent veel hoogtepunten, maar zeker ook dieptepunten waarbij de oorlog en de watersnoodramp bij de oude generatie nog helder op het netvlies staan.

Tijdens een feestweek van 31 mei tot 4 juni wordt het jubileum uitbundig gevierd. Met tal van activiteiten, van wijkcompetitie tot entertainment op zaterdag en zondag met diverse muzikale optredens.

Expositie
Daarnaast is er tijdens een doorlopende expositie aandacht voor de roemruchte geschiedenis van Be Ready. Negentig jaar is een lange tijd. Veel is er veranderd bij de club in Hank. Dat is te zien tijdens de feestweek als op negen grote posters de geschiedenis tot leven wordt gebracht.

Met oude foto's en korte verhalen, geschreven door Louis de Both van de archiefkring Hank. In de afgelopen jaren heeft het vrouwenvoetbal enorm aan populariteit gewonnen. Ook bij Be Ready. De laatste poster van de expositie is dan ook gewijd aan het vrouwenvoetbal met een foto van het kampioensteam uit 2016.

Senioren
Zeker oudere Be Ready-leden zijn verbonden met de club en de geschiedenis. Speciaal voor de senioren is er daarom een feestochtend (op zondagochtend vanaf 10.30 uur) met muziek van Meidenkoor Woest Genoegen. Bovendien kunnen supporters ouder dan 65 jaar meedoen met de gratis warme lunch.

Daarvoor is wel een toegangskaart nodig. Leden ouder dan 65 jaar krijgen deze in de bus. Wie geen kaart heeft ontvangen, kan deze afhalen op zondag 14 mei, vanaf 14.30 uur in de kantine van Be Ready of op woensdag 17 mei van 10.00 tot 11.30 uur in De Dotter. Deze gratis kaarten zijn beperkt verkrijgbaar. Meer over de feestweek via de website.

http://www.be-ready.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 16 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden