Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Jurgen Versteeg
update

Grote brand Werkendam onder controle, onderzoek naar mogelijke slachtoffers duurt uren

  •   keer gelezen   112

WERKENDAM • De brandweer is zondagmorgen rond 8:00 uur uitgerukt voor een grote uitslaande brand in een appartement boven een bedrijf aan de Beatrixhaven in Werkendam.


De brand is inmiddels onder controle, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant even na 15:30 uur. 

Onderzoek naar mogelijke slachtoffers
"Nu is het wachten tot het appartement is afgekoeld en de gevel gedemonteerd is. Vervolgens kan de politie het pand in om onderzoek te doen naar mogelijke slachtoffers. Dit onderzoek moet heel zorgvuldig en duurt uren", aldus de veiligheidsregio.

Eerder op de middag bleek de brand nog lastig te bestrijden en woedde deze nog steeds, meldde de veiligheidsregio zondag rond 14:00 uur. Er is een kraan gekomen om het appartement veilig te stellen, maar brandweer en politie konden toen voorlopig nog niet het pand in in verband met de warmte en instortingsgevaar.

Om 12:30 uur meldde de veiligheidsregio ook al dat het voor de brandweer nog altijd niet veilig genoeg is het appartement te betreden.

De brand is ontstaan in een appartement en deels overgeslagen naar het naastgelegen appartement en naar het onderliggende bedrijf Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen en Interieurbouw. De brandweer probeert verdere uitbreiding te voorkomen.

De bewoners van het naastgelegen konden tijdig hun woning verlaten en zijn veilig.

Personen in het pand aanwezig
De brandweer onderzoekt of er personen aanwezig waren in het appartement waar de brand is ontstaan. Om naar binnen te kunnen moet het appartement eerst worden gestut.

Gevreesd wordt dat drie mensen om het leven zijn gekomen, meldden diverse bronnen. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

Ramen en deuren sluiten
Rond het middaguur nam de rook weer toe door het inzetten van grote ventilatoren. De veiligheidsregio adviseert uit de rook te blijven en bij rookoverlast ramen en deuren te sluiten.

Omdat er kans op uitbreiding van bestaat heeft de brandweer zondagmorgen extra materieel in. De drone kwam ook ter plaatse om (warmte)beelden van bovenaf te maken.

De brandweer heeft ook vijf tankautospuiten, twee hoogwerkers en een blusboot ingezet om het vuur te bestrijden.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier