Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Vijf arrestaties na vechtpartij in Werkendam

  •   1140 keer gelezen   112

WERKENDAM • De politie heeft zaterdag vijf jongeren aangehouden na een vechtpartij in Werkendam.

Een 16-jarige jongen uit Werkendam is zaterdagmiddag mishandeld tijdens een vechtpartij tussen twee groepen jongeren.

De politie arresteerde vervolgens in Gorinchem rond 15:00 uur twee jongens uit die plaats (15 en 16 jaar) als verdachten van openlijke geweldpleging. Drie andere jongens werden daar aangehouden, omdat zij zich niet konden legitimeren.

Het slachtoffer  maakte zaterdagmiddag deel uit van een groepje van zeven vrienden uit Werkendam. Een van hen had afgesproken met een jongen uit Gorinchem bij het vismeertje het Nonnegat bij de Kooi. Zij wilden daar een ruzie uitpraten.

Stroomstootwapen
Tot verrassing van de Werkendammers kwamen daar ineens een grote groep jongens tevoorschijn die hen aanviel. De 16-jarige Werkendammer kreeg trappen tegen zijn lichaam en een klap tegen zijn neus die direct begon te bloeden.  Ook kreeg hij een taser op zijn rechterarm gedrukt.

Uit het onderzoek bleek dat een 15-jarige jongen uit Werkendam eveneens is mishandeld. Ook hij zou met een stroomstootwapen aangevallen zijn.

Agenten hebben vervolgens post gevat bij de Merwedeburg. Ze zagen een groep van vijftien jongens aan komen fietsen.  

Twee jongens uit Gorinchem (15 en 16 jaar) zijn als  verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden. Drie andere jongens van 15, 16 en 17 jaar oud werden gearresteerd, omdat zij geen legitimatiebewijs bij zich hadden.  

Alle verdachten zijn in de loop van zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek naar de toedracht van het incident wordt voortgezet.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }