Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Bart Meesters
UPDATE

Brand bij Villaforte in Woudrichem onder controle

  •   4295 keer gelezen   112

WOUDRICHEM • De brand in voormalig bouwbedrijf Villaforte is onder controle. Dat meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant maandag rond 17:15 uur op Twitter

Het nablussen kan volgens de Veiligheidsregio nog wel even duren. Het kantoorgedeelte en een loods zijn helemaal afgebrand. Met een grijper worden de restanten van de loods uit elkaar getrokken. De losse delen worden apart afgeblust. 

In een leegstaand kantoorgedeelte van het bedrijf brak maandagmiddag kort na 13:30 brand uit.

De rook is nog steeds flink in omvang, maar minder zwart vanwege het uitbranden van het pand. Ook de windrichting is iets veranderd, zodat de rookoverlast iets meer richting het noordwesten trekt.

De inzet van de brandweer was maandagmiddag volledig gericht op behoud van naastgelegen loodsen. Het blussen heeft enkele uren geduurd. De brandweer was aanwezig met vier voertuigen en een hoogwerker.

Er zijn twee NL-alerts uitgegaan.

Vanuit de wijde omtrek was de rookontwikkeling te zien.

In eerste instantie leek het te gaan om het voormalige terrein van Fort Bouw, maar de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft die berichtgeving inmiddels gecorrigeerd.

Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant ging het om een uitslaande brand in een aantal units aan de Hoge Maasdijk. De omgeving kan last hebben van stank en rookoverlast. "Sluit ramen en deuren, ventilatie uit en blijf uit de rook", adviseert de veiligheidsregio.

Rond 15:00 uur is een eerste NL-alert verstuurd met daarin dat advies. 

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }