Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Automobilist uit Altena aangehouden bij ernstig ongeval Echteld

  •   865 keer gelezen   112

ALTENA/ECHTELD • De politie heeft een 69-jarige bestuurder uit de gemeente Altena aangehouden na een ernstig ongeval zaterdagavond op de A15 bij Echteld.

Zaterdagavond omstreeks 18:20 uur raakten een 15-jarige jongen en een 39-jarige vrouw uit Ede ernstig gewond bij een aanrijding op de A15 bij Echteld. De vrouw en de jongen zijn met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. De 15-jarige jongen is aan zijn verwondingen overleden.

De vrouw werd met spoed geopereerd. Onderzoek moet uitwijzen wat de feitelijke toedracht is geweest van het ongeval.

Klapband
Voor zover als nu bekend is lijkt het erop dat één auto een klapband kreeg en tegen de vangrails tot stilstand kwam, aldus de politie. Dit had tot gevolg dat er een tweede auto tegenaan botste. Na de aanrijding wilden de inzittenden uit deze tweede auto uitstappen en werden daarbij geschept door een derde auto.

Van deze auto werd de 69-jarige bestuurder uit de gemeente Altena aangehouden. Dit is gebruikelijk bij dit soort ernstige ongevallen, laat de politie weten.

De weg werd lange tijd afgesloten. Voor diverse getuigen werd slachtofferzorg geregeld in de omgeving van de aanrijding. De afdeling VOA doet onderzoek naar de feitelijke toedracht van het ongeval.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK