Degelijke overwinning voor SKV

Sport 133 keer gelezen

SLEEUWIJK • Na een stroeve start heeft SKV zaterdag een gemakkelijke 13-19 overwinning op Debalderin uit Wageningen behaald.

Het treffen dus koploper SKV en het voorlaatst geklasseerde Debalderin was een ontmoeting tussen twee gemakkelijk scorende teams. Het thuisspelende team heeft echter in defensief opzicht grote moeite de tegenstander van het scoren af te houden.

Minst gepasseerd
De Sleeuwijkse formatie daarentegen heeft de minst gepasseerde defensie. De wedstrijd kende een stroeve start. Het eerste aanvalsvak was ten opzichte van vorige wedstrijd op twee plaatsen gewijzigd en zocht in de eerste minuten nog naar ritme.

Het eerste verdedigingsvak kon de aanvallen gemakkelijk afslaan, met het gevolg dat pas na tien minuten de eerste score op het bord kwam. Het vervolg van de eerste helft gaf een vrij eenzijdig beeld, waarbij het bezoekende SKV gemakkelijk tot score kwam en Debalderin ondanks voldoende individuele kwaliteiten geen goed lopende aanvallen wist te presenteren. Er werd gerust met een 4-11 stand.

De tweede helft speelde SKV erg plichtmatig en vaak ronduit onverzorgd. Met name in het eerste verdedigingsvak waren aanvallen vaak kort en ontbrak het aan goede ideeën. De aanzienlijke voorsprong die in de eerste helft was opgebouwd bleek voldoende om te voorkomen dat deze wedstrijd echt spannend werd. Met deze overwinning en het verlies van de nummer twee SEV staat SKV inmiddels vier punten los.