Afbeelding

Clubtitels verdeeld bij Biesboschzwemmers

Sport 156 keer gelezen

WERKENDAM • Ruim 50 leden van de Biesboschzwemmers hebben in zwembad AquaAltena deelgenomen aan de eigen clubkampioenschappen.

Met deelnemers van Bijtelskil uit Sleeuwijk, Den Doorn uit Almkerk en PCG uit Gorinchem had de wedstrijd een officieel karakter. De inzet waren de titels bij de senioren voor masters (vanaf 25 jaar) en niet-masters (12 -24 jaar). De senioren moesten 100 wisselslag zwemmen en daarnaast mocht er gekozen worden voor een slag over 50 en 100 meter. Op beide afstanden moest er wel een verschillende slag gezwommen worden.

Drie van de vier titels werden geprolongeerd alleen bij de dames niet-masters kwam er een nieuwe kampioen. Bij de dames niet-masters ging de strijd tussen Sanne van de Po, Redine van Breugel en Femke Golverdingen. Uiteindelijk was Sanne de beste, dankzij een goede 100 'wissel' en 50 schoolslag.

Bij de jongens was van tevoren bekend dat Simon Schmidt, Leendert Paans en Tom Kruis om de bekers zouden gaan strijden. Vorig jaar had Simon de beker al gewonnen en ook dit jaar mocht hij de beker mee naar huis nemen. Simon wist zich te verbeteren op de 100 wisselslag en 100 vrije slag.

Bij de dames masters maakte de twee oudste masters de dienst uit. Marjo Goelema mocht haar beker mee naar huis nemen en dat was getuige haar tijd op de 100 schoolslag terecht, maar haar tijd op de 50 vlinderslag was ook van een hoog niveau.

Bij de heren wist Arjon de Bok zijn beker te prolongeren. Arjon was de beste van de zeven tellende heren en hij was met al zijn tijden tevreden. Arjon startte op de 100 'wissel', 100 rugslag en 50 vlinderslag. In Andel werden ook twee clubrecords en vijf masters records verbeterd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 13 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 14 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden