• In het midden: Josefine 't Lam.
• In het midden: Josefine 't Lam.

Brons voor Josefine 't Lam uit Giessen

Sportt 118 keer gelezen

GIESSEN • Josefine 't Lam uit Giessen heeft zaterdag een bronzen medaille behaald tijdens de eerste rayonvoorronde in Culemborg. Mille Groenevelt uit Andel en Fern Kant uit Rijswijk werden twaalfde.

Alle drie de turnsters komen uit voor S.V. Hamarithi uit Aalst en deden voor het eerst mee aan een rayonvoorronde in Midden Nederland.

Josefine en Mille mochten 's ochtends het spits afbijten in de Instap N2. Dit landelijke niveau is erg moeilijk en de tegenstand is zwaar. Josefine turnde een prachtige balkoefening met een mooie handstand en stabiele radslag. Mille moest echter het toestel twee keer verlaten, doordat zij erg last van zenuwen had. Op vloer turnden beide turnsters netjes. Het lukte Mille een arabier flikflak en een overslag te turnen. Ook haar uitstraling op het toestel was erg goed.

Josefine was mooi gestrekt op sprong en haar arabier streksprong was bol en direct tot squatlanding geturnd. Mille turnde dezelfde sprongen met mooie rechte benen. Op brug kunnen beide turnsters nog wat punten behalen als de zwaaien boller worden en de opzwaai mooi hoog wordt geturnd. Josefine scoorde allround hoog en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Mille behaalde de 12e plaats.

Fern Kant mocht in de middag turnen. Zij komt uit in Pupil 2 N3. Het bleek echter niet zo haar dag te zijn. Met brug turnde ze de salto zo snel, dat ze op haar rug belandde. Ook op balk moest ze twee vallen incasseren. Vloer was erg netjes met een mooie flikflak salto. Komende tijd gaat Fern trainen om de volgende wedstrijd nog hoger te eindigen. Deze wedstrijd werd Fern 12e.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 10 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden