Afbeelding

Footgolfers uit regio richten team op

Sportt 278 keer gelezen

REGIO • Met de oprichting van Footgolf Altena is de regio Land van Heusden en Altena een eigen footgolfteam rijker.

Hij is helemaal verslingerd aan footgolf. Het gaat bij hem zelfs zo ver dat hij twee gaten in zijn tuin heeft gegraven. "Dan kan ik het putten makkelijk thuis oefenen", vertelt Jan Dekker lachend. De Wijk en Aalburger is zelfs zo enthousiast over de sport, dat hij het initiatief nam om een eigen footgolfteam op te richten.

Footgolf Altena, zoals het team zal heten, gaat dit seizoen deelnemen aan de wintercompetitie, die in totaal over tien wedstrijden door heel Nederland gaat.

Voorbereid
Het team heeft golfpark Almkreek in Almkerk als thuisbasis en daar presenteerde het team dan ook de gloednieuwe tenues, trainingspakken en tassen. In alles zijn de mannen dus tot in de puntjes voorbereid om voor de overwinning te kunnen gaan in de nieuwe wintercompetitie.

Daarin treft het team bestaande uit Johnny Dekker uit Brakel, zijn broer Jan, Victor Schoggers uit Gorinchem, en Woudrichemmers Dillis de Vries, Job van Rookhuizen en Peter van Vuuren zeven verschillende tegenstanders. Onder die opponenten zijn ook Wilty Schaap en Thijs van Rookhuizen, beiden eveneens afkomstig uit het blijkbaar met het footgolf-virus besmette Woudrichem.

De voetbalvariant op het 'gewone' golf verwerft landelijk steeds meer bekendheid. Het principe is hetzelfde als golf, namelijk in zo min mogelijk pogingen de bal in het gat zien te krijgen. Toch zijn er ook duidelijke verschillen ten opzichte van de elitesport. Zo maakt men bij footgolf gebruik van een voetbal, wordt het spel gespeeld op sportschoenen en is het de bedoeling dat de bal daarmee in een hole van 52 centimeter wordt geschoten.

Opkomende sport
Een ander opmerkelijk verschil is de kleinschaligheid van de sport, maar volgens Dekker is footgolf (of voetgolf) van ver gekomen: "Het is nog steeds een opkomende sport in Nederland. Vier jaar geleden is het begonnen met uitgerangeerde voetballers die een andere hobby zochten, maar nu is het echt een sport", aldus Dekker.

Hij is met zijn 47 jaar de oudste van team Footgolf Altena, dat voornamelijk bestaat uit twintigers. "Dat maakt het ook leuk. Iedereen wordt bij footgolf met respect behandeld en het gaat bij ons echt om de lol." Dat wil overigens zeker niet zeggen dat Footgolf Altena, en in het bijzonder Jan, er met de pet naar gaat gooien: "Ik ga niemand laten winnen, daar heb ik een hekel aan." Lachend: "Maar zo lang ik van mijn broertje win is het goed!"

Op 18 december gaat Footgolf Altena in Spaarnwoude voor het eerst in de nieuwe tenues deelnemen aan een wedstrijd in de wintercompetitie.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden