Virtus maakt geen fout

Sport 94 keer gelezen

WERKENDAM • De basketballers van Virtus hebben zaterdagavond opnieuw een belangrijke overwinning geboekt. Hierdoor behouden de Werkendammers hun koppositie.

In De Crosser werden de heren van Cobra Nova met 78-55 aan de zegekar gebonden. In de rust was het al 40-26 voor de thuisploeg. Virtus echter begon slordig aan de tweede helft. De concentratie, waarschijnlijk mede ingegeven door de tussenstand, was in de kleedkamer achtergebleven. Een time-out aan Virtus-kant was hard nodig. Coach Erwin Dekkers zette zijn spelers op hun nummer en eiste weer inspiratie. Toch verloor Virtus dit kwart met één punt verschil: 16-17.

De woorden van de coach denderden nog na in de koppies van de spelers en in het vierde kwart was dat erg goed te merken.

Arjen van der Wiel
Arjen van de Wiel, de teruggekeerde guard, eiste een hoofdrol op. Hij dirigeerde als vanouds zijn teammakkers richting de basket en vormde een serieuze bedreiging voor de bezoekers. Zeker toen hij ook nog begon met het scoren via driepunters en met niet te missen assists voor zijn ploeggenoten, werd Cobra Nova overklast.

Van der Wiel werd topscorer met zestien punten, terwijl ook Mark Bierhof in de dubbele cijfers belandde. Het slotakkoord van dit laatste enerverende kwart kwam dan ook op naam van dit tweetal. Zij scoorden in de laatste minuut beide een prima driepunter.

Bekerwedstrijd
Vrijdag kan Virtus in de eigen thuishal opnieuw geschiedenis schrijven door in de derde ronde van de nationale bekerstrijd te winnen van Basketbalacademie Limburg. De wedstrijd begint om om 19.15 uur. Bij winst wacht een tegenstander uit de eredivisie.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 6 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21