ACKC maakt het RWA lastig, maar wint niet

Sport 140 keer gelezen

ALMKERK • De landelijke korfbalcompetitie ging zaterdag weer van start, ACKC trad aan tegen RWA in Rhoon, een moeilijke tegenstander.

In de beginfase werd ACKC met de rug tegen de muur gezet en keek na ruim vijf minuten al tegen een 4-0 achterstand aan, maar langzaamaan kwamen de Almkerkers weer terug via schoten van afstand door Marlies Kant en Janneke Peek. Even later was het de beurt aan Petra Verschoor en Jelle van de Water, beiden met een korte kans, zodat de ploegen na tien minuten weer op gelijke hoogte stonden. Halverwege de eerste helft kwam ACKC zelfs op een 4-5 voorsprong door een tweede treffer van Marlies Kant.

11-11
De wedstrijd ging gelijk op,  krachtverschil was er niet  en het ACKC/Jeugdsportfondsteam liet zien over voldoende capaciteiten te beschikken om het deze toch wat arrogante ploeg heel lastig te maken. Het verschil in doelpunten werd nooit meer dan één dan weer een puntje achter en dan weer een puntje voor. Uiteindelijk werd er bij de rust een stand van 11-11 bereikt.

Weer gelijk
De tweede helft begon net als de eerste helft niet goed voor ACKC, al heel snel stond het 14-11. ACKC liet er ook nu weer geen gras over groeien, via Gerard Swart en tweemaal Jelle van de Water werd het halverwege de tweede helft weer gelijk 14-14. Stef Mommers moest noodgedwongen met nog twintig minuten te gaan naar de kant met een blessure en werd door Marnix Kammer vervangen. Dat was natuurlijk wel een aderlating, vooral in de rebound was Mommers goed aanwezig.

Positief ondanks verlies
De wedstrijd draaide weer de kant van de thuisploeg op en ACKC kon hier even iets minder tegenoverstellen, de stand werd in sneltreinvaart omgezet in 18-14. RWA trok aan het langste eind; eindstand 20-17. Coach Paul Vink heeft zijn ploeg heel hard zien werken, zag ze bij tijd en wijle ook heel goed korfbal op de mat brengen en was daarom ondanks de nederlaag toch positief gestemd.

Thuiswedstrijd tegen KOAG
Komende zaterdag wacht weer een sterke tegenstander, KOAG, waar in het verleden maar weinig punten tegen zijn behaald, onlangs werd er tijdens een wedstrijd om de "Zuid Holland Cup" nog met ruime cijfers verloren, maar met het tot nu toe vertoonde spel in de ontmoeting met RWA kan er in Krimpen a/d IJssel mogelijk wel een verassing komen. Als alles deze keer meezit en het publiek er luidkeels achter gaat staan, is er zaterdag 19 november om 16.15 uur in sporthal De Jager te Giessen veel mogelijk.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 10 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 14 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25