Theo van den Berg.
Theo van den Berg.

Theo van den Berg uit Rijswijk pakt eerste titel

Sport 203 keer gelezen

REGIO • Na twee spannende races op het circuit van Zandvoort werd Theo van den Berg uit Rijswijk gehuldigd als eerste kampioen van de dit jaar gelanceerde Mercedes-Benz SLK Cup.

Maar de jonge en talentvolle Niels Nipperus had er alles aan gedaan om dat te voorkomen: hij won beide races afgetekend en werd nipt tweede in de titelstrijd, waarin Erwin Klippel beslag legde op de derde plaats.

Schoonvader over de kop
De tweede race op het zomerse Circuit Park Zandvoort moest kort onderbroken worden toen Wout de Graaff (de zwager van Theo van de Berg) met zijn SLK over de kop vloog en ondersteboven op het asfalt bleef liggen. De 65-jarige De Graaff mankeerde echter niets en was later al weer vol plannen voor het komende seizoen.

Debutant Karel Prins (73) moest ook met schade huiswaarts keren, nadat hij in de Hugenholtzbocht spinde. Toch had hij bij zijn debuut ook voldoende de smaak te pakken gekregen om volgend seizoen een vervolg aan zijn autosportambities te geven, nadat hij jarenlang al op motorfietsen racete.

Tevreden
Hoewel er tijdens deze DNRT-finaleraces meer schade werd gereden dan in alle eerdere races van het seizoen samen kon initiator Nico Biesheuvel niet meer dan tevreden terugkijken op het eerste seizoen:

"Met Pasen stonden wij met tien auto's aan de start en nu al met negentien. Er hebben 27 coureurs aan een of meer races meegedaan en daarvan zullen de meesten volgend jaar proberen een heel seizoen te gaan rijden. En er komen nog steeds nieuwe aanvragen binnen. De verwachting is dan ook dat we volgend jaar met minimaal 25 auto's het seizoen zullen starten. In Theo van den Berg hebben we een welverdiende kampioen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 22 uur geleden
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Poging tot pinpasfraude bij 90-jarige vrouw uit Hank: twee aanhoudingen 112 gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden