Waterpoloërs ZVDO'74 blijven winnen

Sport 103 keer gelezen

ANDEL • Het eerste herenteam van ZVDO'74 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen het derde team van SBC uit Breda gewonnen.

In voorgaande jaren zijn er tegen dit team goede resultaten geboekt, dus er moest gewaakt worden voor onderschatting. Beide ploegen begonnen erg fel aan deze wedstrijd, wat een onrustig spelbeeld opleverde.

ZVDO kon in de eerste periode wel tweemaal scoren. SBC kon het net niet gevonden krijgen door het goede keeperswerk van Rob Vos. Dit onrustige spel werd in de tweede periode doorgetrokken waardoor er aan beide zijden diverse uitsluitingen vielen. Wel wist ZVDO weer tweemaal het net te vinden, mede doordat Emiel Goedel zo goed in vorm was.

Verzorgd waterpolo
Halverwege de wedstrijd was de stand 4-1 voor de thuisploeg. In de rust werden de heren van ZVDO stevig toegesproken door de coach, die liet weten dat hij de tweede helft wel verzorgd waterpolo wilde zien. Hier gaven de heren gehoor aan en het spel verbeterde.

In de derde periode kon ZVDO de score uitbouwen naar een 6-1 voorsprong. SBC probeerde er tot en met de vierde periode nog een wedstrijd van te maken, maar de thuisploeg speelde de partij op een goede manier uit. ZVDO wist nog driemaal de keeper te passeren tegenover de ene keer dat SBC dat lukte. Hiermee werd er een eindstand op het bord gezet van 10-2. Doordat de directe concurrentie punten lieten liggen voert ZVDO de ranglijst aan.

Aanstaande zaterdag 15 oktober om 21.30 uur spelen de heren wederom een thuiswedstrijd tegen het eerste team van De Krabben uit Bergen op Zoom.